Zoharul. Cartea Splendorii

Zoharul. Cartea Splendorii

Editura Herald
37,50 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Recenzie Zoharul. Cartea Splendorii

Lucrare majora a misticii ebraice, text fundamental al Kabbalei

Kabbala sau doctrina esoterica a evreilor cuprinde doua invataturi : una referitoare la esenta divina si la modurile sale de manifestare, rezumata in Zohar; alta, referitoare la creatie si la legile ei misterioase, descrisa in Sepher Yetsirah.

Zoharul este de fapt un corpus literar redactat in Evul Mediu (sec. XIII-XIV), o culegere de carti cuprinzand discutii, prelegeri sau comentarii pe marginea Pentateuh-ului. Biblia, care probabil a fost cea mai prost inteleasa dintre toate cartile scrise vreodata, contine nenumarate pasaje obscure si misterioase, care raman complet ininteligibile in lipsa unei chei cu ajutorul careia sa se descifreze semnificatia acestora. Acea cheie este data de Kabbala.

Subliniind insemnatatea acestei carti, H. Ginsburg noteaza in Essay of the Kabbalah: "Sistemul filozofic religios [dezvoltat in Kabbala] nu numai ca a exercitat, timp de sute de ani, o influenta extraordinara asupra dezvoltarii mentale a unui popor atat de mic precum cel evreu, dar a captivat si mintile unora dintre cei mai mari ganditori ai crestinatatii, in secolul al XVI-lea si al XVII-lea. Printre acestia se numara: Raymond Lulle, celebrul savant metafizician si chimist (mort in 1314); John Reuchlin, renumitul savant si revigorator al literaturii orientale in Europa (1455-1522); Pico della Mirandolla, cunoscutul filozof si erudit clasic (1463-1494); Cornelius Henry Agrippa, distinsul filozof, profet si doctor (1486-1535); von Helmont, un remarcabil chimist si doctor (1577-1644); Robert Fludd, renumitul filozof englez (1547-1637) precum si doctorul Henry More (1614-1687) si lista poate continua, inclusiv cu nume din perioada noastra.

Intrucat oamenii acestia - in neobosita lor cautare dupa un sistem stiintific care sa le dezvaluie "cele mai adanci adancimi" ale naturii divine si sa le arate adevarata legatura ce tine toate lucrurile la un loc - si-au satisfacut setea mintii prin aceasta stiinta, interpretarile din Kabbala ar trebui sa intre in atentia cercetatorilor din domeniul literaturii, filozofiei si teologiei".

Asa cum arata Abraham ben Zacuth in Cartea genealogiilor, "Zoharul cuprinde cele mai profunde mistere ale Legii si ale Kabbalei si reflecta fidel adevarul asa cum a fost scris de oamenii care au trait destul de tarziu pentru a cunoaste Mishna si toate preceptele legii orale".

Forta exceptionala a simbolismului mistic al Zoharului, impletita cu calitatile sale literare, a influentat puternic gandirea si cultura ebraica.

Editia in limba romana a Zoharului urmeaza versiunea lui de S.L. MacGregor Mathers realizata dupa traducerea latina a lui Knorr von Rosenroth si colationata cu textul original caldeean si ebraic. Aceasta editie cuprind trei carti: Cartea Misterului pecetluit, Marea Adunare Sfanta si Mica adunare Sfanta, toate amplu comentate si adnotate.

Cartea "Zoharul. Cartea Splendorii" a fost publicata in categoria Religie si teologie / Spiritualitate si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 23.12.2017. Se poate cumpara cartea Zoharul. Cartea Splendorii prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Zoharul. Cartea Splendorii" este de 37.5 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2012
ISBN: 978-973-111-257-2
Pagini: 297
Format: 13 x 22 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Zoharul. Cartea Splendorii

Produse similare si recomandari

Arta mantuirii
Stuart Wilde
15.00 RON
Intrarea pe calea iluminarii
Santideva
21.00 RON
Arta razboiului PSI
Ovidiu - Dragos Argesanu
30.00 RON
Cum sa fii fericit tot timpul
Yogananda Paramhansa
15.00 RON
De vorba cu Angel Talking with Angel
Evelyn Elsaesser-Valarino
15.00 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Zoharul. Cartea Splendorii. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.
Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter