Victimele inocente si colaterale ale unui sangeros razboi cu Rusia

Victimele inocente si colaterale ale unui sangeros razboi cu Rusia

Editura Polirom
29,95 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Colectia: Ego. Proza

Recenzie Victimele inocente si colaterale ale unui sangeros razboi cu Rusia

Unsprezece povestiri inedite, tratind in special relatia de cuplu, dar si o serie de drame mici, cotidiene. Desi tarile in care autorul isi poarta personajele sint diferite (si, prin asta, se asigura spectaculozitatea „decorului”), preocuparea majora ce leaga textele si creeaza tematica intregului volum este aceea a confruntarii cu propriul destin, la o virsta la care iti constientizezi nu doar maturitatea, ci si calea ei fireasca spre batrinete.

Recunosc. De obicei imi mint cititorii si, pe cat e posibil, incerc sa-l mint frumos. Inventez personaje plecand de la un nas ciudat ori de la miscarea unui fund de femeie, apoi brodez povesti in jurul lor dupa cum imi alearga imaginatia. Si mereu caut sa dau un aer de implacabil, lucrurile nu pot sta decat asa, de autenticitate. De data aceasta insa vreau sa fiu cat mai onest cu cititorii mei, mi-am propus sa smulg personajele direct din realitate si sa incerc sa le reconstitui povestea din fapte reale, sa-mi limitez cat mai mult imaginatia. - autorul

Liviu Antonesei (n. 1953) este profesor la Facultatea de Psihologie si stiintele Educatiei a Universitatii "Al. I. Cuza" din Iasi; membru al PEN Clubului roman ai al ASPRO; fondator si presedinte al revistei de cultura Timpul. A debutat in 1988 cu Semnele timpului. Alte volume: Pharmakon (poezii, 1989), Cautarea cautarii (poezii, 1990), 1990. Vremea in schimbare (interviuri, 1995), Aparitia Eonei si celelalte poeme de dragoste culese din Arborele Gnozei (1999), Nautilus. Structuri, momente si modele in cultura interbelica (1999; editia a II - a, 2007), Despre dragoste. Anatomia unui sentiment (eseuri, 2000; editia electronica, 2005; editia a II - a, 2010), Check Point Charlie. Sapte povestiri fara a mai socoti si prefata (2003), La Morrison Hotel. Povestiri de pana azi (2007).

"Am dormit destul de prost, de agitat, aruncînd şi căutînd cearşaful cu care eram acoperit, schim-bînd mereu poziţia pernei, iar neliniştile, agitaţia, exaltarea, toate la un..." Continuare...

"Cred că din ultimul caiet răsfoit în grabă au căzut două plicuri şi o ilustrată. Pe plicuri erau dedicaţii: „Tatei, de ziua lui", „Mamei, de ziua ei (cu scuze pentru întîrziere)",..." Continuare...

Cartea "Victimele inocente si colaterale ale unui sangeros razboi cu Rusia" a fost publicata in categoria Beletristica / Literatura romana si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 24.12.2017. A fost scrisa de Liviu Antonesei si a fost publicata de editura Polirom. Se poate cumpara cartea Victimele inocente si colaterale ale unui sangeros razboi cu Rusia prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Victimele inocente si colaterale ale unui sangeros razboi cu Rusia" este de 29.95 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2012
ISBN: 978-973-46-2631-1
Pagini: 224
Format: 13 x 20 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Victimele inocente si colaterale ale unui sangeros razboi cu Rusia

Produse similare si recomandari

Blogstory
Nora Iuga
1.50 RON
Institutia moarta a postei
Ionut Chiva
12.00 RON
Barbat pe tocuri
Michel Martin
18.00 RON
Surogat [poerezii]
Sorin-Mihai Grad
22.00 RON
Momente. Schite
Ion Luca Caragiale
12.00 RON
Rezistenta prin teatru
Dinu Kivu
29.98 RON
Basme, nuvele, teatru
Barbu Stefanescu Delavrancea
6.54 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Victimele inocente si colaterale ale unui sangeros razboi cu Rusia. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Liviu Antonesei

Liviu Antonesei a publicat inca 5 carti prezente in libraria noastra, Povesti filosofice cretane si alte poezii din insule : Poezii inedite, Ghid pentru cercetarea educatiei, La Morrison Hotel : Povestiri de pana azi, Polis si Paideia : Sapte studii despre educatie cultura politici educative, Scriitori si politica, dintre care prima este pe stoc si poate fi expediata imediat.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter