Vertigo : Lista infinita

Vertigo : Lista infinita

Editura RAO
149,90 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

# Anul aparitiei: 2009 # Numar pagini: 408

Recenzie Vertigo : Lista infinita

In Iliada, intalnim doua modalitati de reprezentare. Prima este exemplificata prin descrierea scutului lui Ahile de catre Homer: este o forma desavarsita si completa in care Vulcanus povesteste ceea ce se cunostea despre un oras, zona agricola din jur, razboaiele si riturile inchinate pacii, specifice acestuia. Cealalta apare odata cu neputinta poetului de a face cunoscute numarul si identitatea tuturor razboinicilor ahei: desi cere ajutorul muzelor, trebuie sa se limiteze la asa-zisul, de altfel nesfarsitul, catalog al navelor, care se termina, intr-o forma ideala, cu etcaetera. Cea de-a doua modalitate a reprezentarii este enumerarea sau insiruirea. Exista enumerari limitate, care au scopuri practice, precum catalogul tuturor cartilor dintr-o biblioteca; dar exista si cele care vor sa sugereze marimi nenumarate si care ne angreneaza in valtoarea infinitului. Antologia reunita in acest volum dovedeste bogatia infinita a enumerarilor din istoria seculara a literaturii, de la Hesiod la Joyce, de la Iezechiel la Gadda. Adesea, sunt intocmite doar de dragul insiruirii, al muzicalitatii sau chiar dintr-o placere ametitoare de a reuni elemente lipsite de o legatura specifica, asa cum se intampla in cazul enumerarilor haotice. Dar aceasta lucrare nu are doar meritul de a dezvalui o forma literara, rar studiata; evidentiaza, de asemenea, capacitatea artelor figurative de a sugera enumerari nesfarsite, chiar si atunci cand reprezentarea pare strict limitata de rama tabloului. Astfel, cititorul va regasi in aceste pagini o insiruire de imagini care il vor determina sa simta valtoarea infinitului.

Cartea "Vertigo" a fost publicata in categoria Beletristica / Literatura universala si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 28.12.2017. A fost scrisa de Umberto Eco si a fost publicata de editura RAO. Se poate cumpara cartea Vertigo prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Vertigo" este de 149.9 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Format: carte
Limba: ro

Pret Vertigo : Lista infinita

Produse similare si recomandari

Lupul de stepa. Editie 2011
Hermann Hesse
34.99 RON
Primul om
Albert Camus
39.99 RON
Crime si criminali celebri
Martin Edwards
45.00 RON
Al doilea cerc de putere
Carlos Castaneda
24.99 RON
Poeme. In talmacirea lui Mircea Vulcanescu
Rainer Maria Rilke
20.00 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Vertigo : Lista infinita. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Umberto Eco

Umberto Eco a publicat inca 35 carti prezente in libraria noastra, Inainte ca racul, Istoria frumusetii, Istoria uratului, Misterioasa flacara a reginei Loana, Poeticile lui Joyce, Sase plimbari prin padurea narativa, A spune cam acelasi lucru. Experiente de traducere, Apocaliptici si integrati . Comunicatii de masa si teorii ale culturii de masa, Baudolino, Baudolino, Cimitirul din Praga : Editie cartonata, Cimitirul din Praga. Editia a II - a (2011), Cinci scrieri morale, Confesiunile unui tinar romancier, Cum ne construim dusmanul, Cum se face o teza de licenta : Disciplinele umaniste, De la arbore spre labirint : Studii istorice despre semn si interpretare, In cautarea limbii perfecte, In ce cred cei care nu cred?, In ce cred cei care nu cred? (Editia 2011), Insula din ziua de ieri, Insula din ziua de ieri, Jurnal sumar, Kant si ornitorincul, Kant si ornitorincul. Editia a II-a revazuta, Limitele interpretarii : Editia a II-a revazuta, Memoria vegetala, Minunea sfintului baudolino, Nu sperati ca veti scapa de carti : Convorbiri moderate de Jean-Philippe de Tonnac, Numele trandafirului, Numele trandafirului (Top 10), O teorie a semioticii, Pendulul lui Foucault, Pliculetul Minervei, Trei povestiri, dintre care primele 5 sunt pe stoc si pot fi expediate imediat.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter