De veghe in oglinda

De veghe in oglinda

Editia: 2
23,50 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Recenzie De veghe in oglinda

De veghe in oglinda, aparuta pentru prima data in 1989, l-a impus pe Mircea Mihaies drept unul dintre cei mai originali eseisti romani. Curajul pe care si l-a asumat in alegerea temei (jurnalele scriitorilor), perspectiva de cercetare a jurnalelor – intentia de a recupera scriitorul viu din spatele „omului de hirtie“ – si forta argumentarii, dar mai ales tonul direct, tonifiant, acid, implicat, au nedumerit si cucerit lumea culturala romaneasca.

Mircea Mihaies nu s-a limitat la o critica impresionista, ci a construit zone diverse de analiza: perspective psihanaliste, dar mai ales „moraliste“, fara a uita ca in spatele fiecarui jurnal se ascunde un proiect personal al scriitorului. In fiecare jurnal se afla de fapt un roman al formarii, a demonstrat Mircea Mihaies. Stendhal oscileaza intre luciditate si histrionism, Baudelaire, intre intoleranta si destrabalare, Kafka, intre umilinta functionarului si hipersensibilitate. De veghe in oglinda e o carte unica in eseistica romaneasca, care depaseste granitele genului, oferind cititorilor cea mai buna cale de acces spre mintea, obsesiile si intentiile marilor scriitori moderni si contemporani.

Cuprins:

 • Celalalt
 • La vie en (p)rose
 • No man’s land-ul iluziei
 • Strategiile naivitatii
 • Jurnalul unui geniu
 • Viata in abis
 • Senzatii de hirtie
 • Plasa de fluturi
 • „Un domn inalt, subtire...“
 • Bucuria „dificultatii invinse“
 • Tangou argentinian
 • Eroismul singuratatii
 • Ethica Magna
 • Trei scene din viata lui R.P.
Cartea "De veghe in oglinda" a fost publicata in categoria Beletristica / Literatura romana si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 23.12.2017. A fost scrisa de Mircea Mihaies si a fost publicata de editura Cartea Romaneasca. Se poate cumpara cartea De veghe in oglinda prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "De veghe in oglinda" este de 23.5 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2005
ISBN: 978-973-23-1530-X
Pagini: 368
Format: 13 x 20 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret De veghe in oglinda

Produse similare si recomandari

Blogstory
Nora Iuga
1.50 RON
Institutia moarta a postei
Ionut Chiva
12.00 RON
Barbat pe tocuri
Michel Martin
18.00 RON
Deania neagra
Alexandru Petria
24.00 RON
Momente. Schite
Ion Luca Caragiale
12.00 RON
Rezistenta prin teatru
Dinu Kivu
29.98 RON
Basme, nuvele, teatru
Barbu Stefanescu Delavrancea
6.54 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea De veghe in oglinda. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Mircea Mihaies

Mircea Mihaies a publicat inca 10 carti prezente in libraria noastra, Cartile crude : Jurnalul intim si sinuciderea, Cortina de ceata, Despre doliu : Un an din viata lui Leon W., Femeia in rosu, Femeia in rosu (Top 10) : Editie 2011, Metafizica detectivului Marlowe, O tranzitie mai lunga decat veacul. Romania dupa Ceausescu, Razboiul de 30 de zile : Jurnal colectiv de campanie, Scutul lui perseu. nicolae manolescu intre oglinzi paralele, Ultimul Judt.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter