De veghe la scrierea istoriei (Securitatea)

De veghe la scrierea istoriei (Securitatea)

Editura Curtea Veche
28,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Colectia: Istoria timpului prezent

Recenzie De veghe la scrierea istoriei (Securitatea)

Securitatea şi interpretarea Istoriei! În instituţiile de cercetare istoriografică, sociologică, filozofică, dar şi în universităţi ea lucra deasupra cohortelor de cenzori, inclusiv editoriali, culturnici şi experţi în materie. Ţinta ei era puritatea ideologico-politică a scrisului în domeniile enumerate, descurajându-se tendinţele „obiectiviste“. Detecta indivizi şi grupuri de veleitari şi, prin reţelele de informatori şi intrigi, se străduia să le destrame, spre a înăbuşi în faşă disidenţe potenţiale. Institutul de Istorie „Nicolae Iorga“ apărea ca un caz tipic de teroare din umbră exercitată de Securitate. - Apostol Stan

Apostol Stan (născut la 18 ianuarie 1933, la Teiu, Argeş) a absolvit Facultatea de Istorie a Universităţii Bucureşti (1952–1957), iar în 1967 şi-a luat doctoratul în istorie. Între 1957 şi 1999 a lucrat, în calitate de cercetător, la Institutul de Istorie al Academiei Române. Sporadic, în anii ’70 şi după ’90, a ţinut cursuri de istorie modernă, mai întâi la Academia de Studii Economice şi apoi la Facultatea de Istorie. A fost membru în comitetele de redacţie ale periodicelor: Revista Istorică, Studii şi Materiale de Istorie Modernă (coordonator), Destin Românesc (1994–2004), revistă pentru Basarabia.

Autorul este specializat în istoria modernă şi contemporană românească. A publicat volume de documente, studii şi cărţi referitoare la sistemul de proprietate (boieri, arendaşi şi clăcaşi); revoluţiile de la 1821 şi 1848, Unirea din 1859 şi Independenţa din 1877; aspecte militare, de unitate naţională, de solidarizare europeană; forme externe de interferare în Principatele Române: suzeranitate otomană, protectorat rusesc, garanţie europeană; legături economice cu Transilvania; viaţa politică şi parlamentară până la 1918; biografiile lui N. Bălcescu, Lajos Kossuth, Mihail Kogălniceanu, Petre P. Carp, Mihai Eminescu, Nae Ionescu (studii); Vasile Boerescu, Ion C. Brătianu, Iuliu Maniu, Ion Mihalache (cărţi); Basarabia la 1848 şi 1940, precum şi moldovenismul etnoidentitar sovietic (1924–1940).

Cartea "De veghe la scrierea istoriei (Securitatea)" a fost publicata in categoria Istorie / Istoria romanilor si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 25.12.2017. A fost scrisa de Apostol Stan si a fost publicata de editura Curtea Veche. Se poate cumpara cartea De veghe la scrierea istoriei (Securitatea) prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "De veghe la scrierea istoriei (Securitatea)" este de 28 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2012
ISBN: 978-606-588-309-3
Pagini: 288
Format: 13 x 20 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret De veghe la scrierea istoriei (Securitatea)

Produse similare si recomandari

Codex Comanicus
Vladimir Drimba
11.34 RON
Guvernarea Miron Cristea
Cristian Petcu
35.00 RON
The Identity of Romania
Keith Hitchins
30.00 RON
Romania, romanii si comunismul
Radu Theodoru
22.00 RON
Aprilie 1964 - Primavara de la Bucuresti
Liviu Taranu, Florian Banu
24.96 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea De veghe la scrierea istoriei (Securitatea). Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Apostol Stan

Apostol Stan a publicat inca 6 carti prezente in libraria noastra, Ion Mihalache, Revolutia de la 1848 in Tara Romaneasca : Boieri si tarani, Istorie si politica in Romania comunista, Protectoratul Rusiei asupra Principatelor Romane : 1774-1856, Revolutia romana vazuta vazuta din strada, Utopia confederalismului pasoptist : Intre vis si realitate, dintre care primele 2 sunt pe stoc si pot fi expediate imediat.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter