Turcia contemporana intre mostenirea kemalista si Uniunea Europeana

Turcia contemporana intre mostenirea kemalista si Uniunea Europeana

25,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Recenzie Turcia contemporana intre mostenirea kemalista si Uniunea Europeana

În mod tradiţional, Turcia s-a aflat la confluenta dintre civilizaţia euro-atlantică şi cea asiatică, societatea turcă reprezentând un creuzet al valorilor celor două civilizaţii. Însă prezentarea evoluţiilor complexe politice din Turcia ca o confruntare între Islam şi secularism reprezintă un demers simplificator.

Turcia are actualmente trei posibilităţi geostrategice: afirmarea identităţii sale europene, apropierea de lumea arabă şi musulmană şi integrarea cu popoarele turcice din Asia Centrală. În mod evident, guvernul actual şi elitele politice şi economice turce joacă acum cartea europeană. Nerealizarea acestei oportunităţi, indiferent de cauze, va face mai fezabile celelalte două scenarii, pe lângă un puternic resentiment al populaţiei turce în raport cu SUA şi UE.

Cartea scrisă de Radu Gabriel Safta şi Călin Felezeu este un ghid pentru cei interesaţi de actualele evoluţii politice, societale şi internaţionale din Turcia şi acoperă un domeniu puţin explorat în literatura academică din România.

Radu Gabriel Safta este fostul consul general al României în Turcia şi actual ambasador al României în Africa de Sud.

Călin Felezeu este istoric, profesor universitar doctor la Facultatea de Psihologie a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj şi fost director adjunct al Institutului Cultural Român de la Istanbul.

"Evoluţiile politice din Turcia, în anul 2007, nu au contribuit nici ele la îmbunătăţirea relaţiilor cu UE. Intervenţia armatei, chiar şi numai printr-o declaraţie publică a Statului..." Continuare...

"Posibile evoluţii ale relaţiilor bilaterale turco-americane încheierea Războiului Rece a însemnat renunţarea la rigidul „corset" politico-economic, în care nuanţele..." Continuare...

Cartea "Turcia contemporana intre mostenirea kemalista si Uniunea Europeana" a fost publicata in categoria Politica / Politica si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 23.12.2017. A fost scrisa de Radu Gabriel Safta, Calin Felezeu, si a fost publicata de editura CA Publishing. Se poate cumpara cartea Turcia contemporana intre mostenirea kemalista si Uniunea Europeana prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Turcia contemporana intre mostenirea kemalista si Uniunea Europeana" este de 25 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2011
ISBN: 978-606-8330-03-7
Pagini: 243
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Turcia contemporana intre mostenirea kemalista si Uniunea Europeana

Produse similare si recomandari

Partea blestemata
Georges Bataille
25.00 9.90 RON
Jurnal de..."front"
Ioan Mircea Pascu
45.99 RON
Pe marginea prapastiei
Tyler Drumheller, Elaine Monaghan
27.00 8.00 RON
Fecioara incatusata
Ayaan Hirsi Ali
22.00 8.00 RON
Securitatea
Barry Buzan, Ole Waever, Jaap De Wilde
34.00 RON
Mic manual de campanie electorala
Quintus-Tullius Cicero
17.00 8.00 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Turcia contemporana intre mostenirea kemalista si Uniunea Europeana. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Despre autori

Radu Gabriel Safta

Deocamdata in afara de "Turcia contemporana intre mostenirea kemalista si Uniunea Europeana", in libraria noastra nu mai avem nici o alta carte a autorului Radu Gabriel Safta.

Calin Felezeu

Deocamdata in afara de "Turcia contemporana intre mostenirea kemalista si Uniunea Europeana", in libraria noastra nu mai avem nici o alta carte a autorului Calin Felezeu.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter