Tratat de igiena mintala

Tratat de igiena mintala

Editura Polirom
49,95 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Colectia: Collegium
Seria: Psihologie

Recenzie Tratat de igiena mintala

Editia a III-a revazuta si adaugita contine sapte capitole noi ce abordeaza teme precum psihoigiena bolilor civilizatiei, psihoigiena maternitatii si a retragerii din activitatea socioprofesionala, viitorul omului si igiena mintala sau semnificatia filosofica si morala a igienei mintale. De asemenea, cititorii au la dispozitie un index menit sa faciliteze identificarea celor mai importante notiuni analizate in volum.

Fiecare individ asimileaza factorii sociali cu care se confrunta, fiind permanent obligat sa-si organizeze personalitatea si comportamentul in raport cu acestia. Tratatul de igiena mintala vine sa usureze acest proces de adaptare. Conceput dupa un plan original si bazat pe studiile si cercetarile personale ale autorului privind aspectele starii de sanatate mintala si ale celei de boala psihica, individuala sau colectiva, volumul este structurat in cinci sectiuni ce trateaza probleme distincte: aspectele generale ale igienei mintale, psihoigiena individuala si cea a comunitatilor umane, psihoprofilaxia si aspectele interdisciplinare ale igienei mintale. Datorita caracterului sau didactic, Tratatul se adreseaza studentilor de la facultatile de medicina, psihologie, sociologie, asistenta sociala, drept, precum si specialistilor si cercetatorilor din aceste domenii.

Cuprins:
Domeniul igienei mintale • Anormalitatea psihica • Factorii de sanogeneza psihica • Comunicare si alienare • Adaptare si conflict • Psihoigiena copilului si adolescentului • Psihoigiena adultului • Psihoigiena virstei a treia • Spatiul social si sanatatea mintala • Starile de dezechilibru psihosocial • Psihoigiena situatiilor speciale de criza • Psihoigiena si conflictele sociale • Psihoigiena deficientilor • Educatia si igiena mintala • Modelul social si igiena mintala • Utopii in domeniul igienei mintale

Libraria noastra este onorata sa va prezinte cartea "Tratat de igiena mintala", publicata in 2 categorii, Medicina / Alte specialitati medicale, Psihologie / Psihologie, iar inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 26.12.2017. A fost scrisa de Constantin Enachescu si a fost publicata de editura Polirom. Se poate cumpara cartea Tratat de igiena mintala prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Tratat de igiena mintala" este de 49.95 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2008
ISBN: 978-973-46-0951-2
Pagini: 456
Format: 16 x 23,5 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Tratat de igiena mintala

Produse similare si recomandari

Esentialul in obstetrica
Dimitrie Nanu
49.00 RON
Atlas de electrofiziologie
Dragos Cozma, Stefan Iosif Dragulescu
21.80 RON
Kinetoterapia pe intelesul tuturor
Elena Engrich
33.79 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Tratat de igiena mintala. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Constantin Enachescu

Constantin Enachescu a publicat inca 16 carti prezente in libraria noastra, Arta si nebunie. Universul plastic al irationalului : Editie in limba engleza, Da si nu. Dialectica comprehensiva a vietii sufletesti, Experienta vietii interioare si cunoasterea de sine, Fenomenologia trupului : Editia I, Fenomenologia trupului : Locul si semnificatia trupului carnal in psihologia persoanei, Arta si nebunie. Universul plastic al irationalului : Editie in limba romana, Homo demens. O redefinire a nebuniei, Psihosomatica , Tratat de psihanaliza si psihoterapie. Editia a III - a, Tratat de psihologie diferentiala, Tratat de psihologie morala, Tratat de psihologie morala, Tratat de psihopatologie, Tratat de psihosexologie, Tratat de teoria cercetarii stiintifice, Tratat de teoria cercetarii stiintifice editia a II - a, dintre care primele 5 sunt pe stoc si pot fi expediate imediat.

Psihologie

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter