Tratat de neurochirurgie. Volumul II

Tratat de neurochirurgie. Volumul II

Editura Medicala
185,30 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Recenzie Tratat de neurochirurgie. Volumul II

In volumul al II-lea al tratatului autorii isi propun sa adune in mod unitar o serie intreaga de date ce completeaza astfel patologia neurochirurgicala. Lucrarea incepe cu evocarea unor personalitati ce au influentat profund dezvoltarea neurochirurgiei in Romania, pentru ca urmatoarele capitole sa prezinte hemoragia subarahnoidiana si malformatiile vasculare cerebrale, afectiuni ce capata o pondere din ce in ce mai mare in cadrul patologiei neurochirurgicale actuale, apoi aspectele clinicoterapeutice ale supuratiilor neurochirurgicale si ale parazitozelor cerebrale. Un spatiu important este alocat discutarii aspectelor neurochirurgiei functionale, ca si traumatologiei vertebromedulare (clinica, tehnica operatorie si recuperare).

De asemenea, intreaga patologie degenerativa a coloanei este discutata pe larg, datorita adresabilitatii deosebit de mari pe care o are in toate serviciile de neurochirurgie. Desigur ca radiochirurgia stereotactica, prin importanta sa, isi gaseste o delimitare intr-un capitol separat. Finalul este dedicat catorva date de management in sectiile neurochirurgicale, elemente absolut necesare unei bune functionari in perioada actuala de integrare si de racordare la standardele europene de sanatate.

Cuprins: Istoricul neurochirurgiei - Profesor doctor Alexandru Constantinovici. Conferentiar doctor Iacob Tristan Stefan - fondatorul Clinicii de Neurochirurgie din Cluj. Profesor doctor Vasile I Miclaus. Profesor doctor Mihai Rusu. Hemoragia subarahnoidiana. anevrismele intracraniene. Malformatiile arteriovenoase cerebrale. Tratamentul endovascular al anevrismelor cerebrale si al malformatiilor arteriovenoase cerebrale.

Cavernoamele cerebrale. Supuratiile endocraniene neurochirurgicale. Parazitozele sistemului nervos. Tratamentul chirurgical al epilepsiei. Tratamentul neurochirurgical al tulburarilor de tonus si miscare. Tratamentul neurochirurgical in durerea cronica. Stereotaxia. Neuronavigatia. Traumatismele vertebromedulare. Recuperraea in suferinte dupa traumatisme vertebromedulare. Neuroprotectia si neuroplasticitatea in trauma cerebrala.

Terapiile experimentale cu celule stem in traumatismele vertebromedulare. Implicatiile psihologice in traumatismele vertebromedulare. Tumori spinale intramedulare. Malformatiile arteriovenoase spinale. Patologia degenerativa cervicala si toracala. Patologia degenerativa lombara. Stenoza spinala lombara degenerativa. Spondilolistezisul lombar. Procese expansive intraorbitale chirurgicale. Radiochirurgia stereotactica gamma-knife. Managementul in sectiile de neurochirurgie.

Adresabilitate: Medici neurochirurgi rezidenti si specialisti, medici specialisti in neurologie, terapie intensiva.

Cartea "Tratat de neurochirurgie. Volumul II" a fost publicata in categoria Medicina / Neurologie si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 23.12.2017. A fost scrisa de Alexandru Vlad si a fost publicata de editura Medicala. Se poate cumpara cartea Tratat de neurochirurgie. Volumul II prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Tratat de neurochirurgie. Volumul II" este de 185.3 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2011
Pagini: 732
Format: 8/54 x 84
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Tratat de neurochirurgie. Volumul II

Produse similare si recomandari

Corticoterapie in neurologie
Constantin Popa
6.50 RON
Afectiuni neurologice pe intelesul tuturor
Robert Radu Mateescu
6.50 RON
Ateroscleroza cerebrala ischemica
Leon Danaila, Viorel Pais
109.00 RON
Tratat de neuropsihologie
Leon Danaila, Mihai Golu
49.05 RON
Elemente esentiale de neurologie clinica
Bogdan O. Popescu
40.00 RON
Neurology: A Queen Square Textbook
Charles Clarke, Robin Howard, Martin Rosso, Simon D. Shorvon
686.70 RON
Tratat de neurochirurgie. Volumul 1
Alexandru Vlad Ciurea
196.20 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Tratat de neurochirurgie. Volumul II. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Alexandru Vlad

Pe langa "Tratat de neurochirurgie. Volumul II", autorul Alexandru Vlad a publicat si Curcubeul dublu.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter