Tratat de statistica teoretica si economica

Tratat de statistica teoretica si economica

Editura Economica
66,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Anul aparitiei : 2008; Numar de pagini : 672; Format : 17 x 24 cm; ISBN : 978-973-709-380-6

Recenzie Tratat de statistica teoretica si economica

 Dinamica şi complexitatea fenomenelor economice ce au loc la nivel micro- şi macroeconomic, în perioada actuală, impun o analiză temeinică a tendinţelor acestora, în scopul desprinderii concluziilor pe care să se fundamenteze deciziile, în procesul de conducere.

De asemenea, este necesară efectuarea unor analize pertinente privind dinamica evoluţiei economiei româneşti, precum şi compararea performanţelor economice şi sociale obţinute în ţara noastră în comparaţie cu  alte state.

Economia de piaţă exclude planificarea supercentralizată, dar presupune, cu necesitate, stabilirea strategiei pe termen scurt, mediu şi lung la nivel micro-
şi macroeconomic.

Prezenta lucrare, pe care o doresc a fi un tratat de statistică, vine tocmai în întâmpinarea acestor necesităţi teoretice şi practice, propunând un cadru metodologic privind prelucrarea generală a datelor. Pentru înţelegerea aspectelor teoretice abordate,
în partea finală sunt prezentate studii de caz pe specificul fiecărui capitol. Alcătuită
în concordanţă cu programele analitice ale specializărilor economice de la facultăţile
de profil, lucrarea cuprinde problemele principale ale metodologiei statisticii selectate în funcţie de necesităţile economice, în etapa actuală, de creare a pieţei funcţionale.

Lucrarea acoperă tematica statisticii  teoretice şi economice şi se bazează pe o bibliografie amplă din literatura de specialitate românească şi din străinătate, studiată de autor.

Desigur, nimeni nu poate să-şi aroge dreptul de a fi unicul descoperitor sau inventator de teorie a statisticii sau de analiză statistică la nivel micro-, de ramură (activitate) sau macroeconomie.

Totuşi, fiecare dintre cei care au zăbovit în a aduce această ştiinţă la nivelul şi îndemâna celor interesaţi de studiul fenomenelor social-economice îşi are meritul său, sens în care şi sintetizarea originală a acestei lucări poate fi astfel apreciată.

Aduc mulţumiri colegilor cu care am publicat împreună alte lucrări şi/sau articole şi comunicări menţionate în bibliografie, lucrări din care am preluat unele aspecte, pe care le-am inserat în prezenta lucrare, cu specificarea sursei.

Lucrarea se adresează tuturor specialiştilor în domeniu, managerilor, studenţilor învăţământului universitar de stat şi privat, de lungă şi de scurtă durată, care studiază statistica. - Autorul

Libraria noastra este onorata sa va prezinte cartea "Tratat de statistica teoretica si economica", publicata in 2 categorii, Economie / Economie mondiala, Economie / Statistica, iar inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 26.12.2017. A fost scrisa de Constantin Anghelache si a fost publicata de editura Economica. Se poate cumpara cartea Tratat de statistica teoretica si economica prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Tratat de statistica teoretica si economica" este de 66 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Format: carte
Limba: ro

Pret Tratat de statistica teoretica si economica

Produse similare si recomandari

Economie. Editia a II - a
Monica Dudian
39.90 35.91 RON
Faurirea lumii a treia
Joseph Love
25.00 15.00 RON
Cum sa iti gasesti clienti
Francine Carton
29.90 RON
Cum sa muscam astazi din painea zilei de maine
Adrian Vasilescu
23.00 8.00 RON
Evolutia gandirii economice. Editia a IV-a
Gheorghe Popescu
129.00 RON
Modelare & Simulare economica. Breviar
Camelia Ratiu-Suciu
16.00 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Tratat de statistica teoretica si economica. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Constantin Anghelache

Constantin Anghelache a publicat inca 7 carti prezente in libraria noastra, Bazele statisticii teoretice si economice, Sistemul conturilor nationale : Editia a II - a, Indicatori macroeconomici. Calcul si analiza economica, Romania 2009 - starea economica in criza profunda, Statistica aplicata - indicatori, sinteze si studii de caz, Statistica macroeconomica, Statistica teoretica si economica, dintre care primele 2 sunt pe stoc si pot fi expediate imediat.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter