Carti»

Top 10+

Top 10+

Jucatorul (Top 10)

Jucatorul este unul dintre cele mai captivante romane ale literaturii universale, el apartine categoriei cartilor pe care nu le lasi din mana.
Va plac romanele politiste?
Este si roman politist, si "film de actiune", doar ca masinaria nu merge niciodata in gol, ci impune, pe fundalul actualei crize a civilizatiei, valorile nobile ale adevarului, binelui si frumosului - Albert Kovács

14.95 RON Disponibil la comanda

Lolita (Top 10) : Editie 2011

Lolita a fost inclusa in topul Celor mai bune 100 romane in limba engleza din 1923-2005, realizat de Times, si este numarul 4 pe lista Celor mai bune 100 de romane ale secolului XX, realizat in 1998 de Modern Library.
Romanul lui Nabokov este o carte cult si reuseste sa-si pastreze atractia fructului interzis, ce trebuie consumat de orice cititor la o anumita maturitate literara si stilistica.
D [...]

16.95 RON Disponibil la comanda

Aleph (Top 10)

Povestirile fantastice ale lui Borges, calatoriile sale in timp, artificiile stilului sau ermetic si calculat au schimbat fata prozei moderne.
Asa cum Aleph este punctul ce contine intregul univers, universul literar borgesian se regaseste in aceasta carte esentiala: oglinzi, labirinturi, vise, biblioteci infinite, cutitari gaucho, tigri transparenti sint teme si motive la care autorul se intoarc [...]

14.95 RON Disponibil la comanda

Inocentul (Top 10) : Editie 2011

Inocentul porneste de la un fapt real, este un thriller psihologic presarat cu povesti de dragoste si de spionaj, a carui actiune se desfasoara in Berlinul Razboiului Rece.
El este inspirat de istoria unui tunel secret, pe care britanicii si americanii l-au sapat in teritoriul sovieticilor pentru a le intercepta liniile de comunicatie.
Unul dintre cei mai mari scriitori britanici contemporani, I [...]

16.95 RON Disponibil la comanda

Cum sa uiti o femeie (Top 10)

Andi si Marga s-au cunoscut intr-o imprejurare ciudata si locuiesc impreuna de un an si jumatate. Sint tineri jurnalisti si lucreaza la acelasi ziar dintr-un oras de provincie, ea la pagina de mondenitati, iar el la investigatii.
Desi lucrurile intre ei merg bine, intr-o zi Marga dispare, lasind un sibilinic bilet de adio. In lipsa unei explicatii rationale, Andi apeleaza la un intreg arsenal de [...]

14.95 RON Disponibil la comanda

Cititorul (Top 10) : Editie 2011

Cititorul este tulburatoarea poveste a unei iubiri neobisnuite, dintre un adolescent si o femeie cu douazeci de ani mai in virsta. Povestea lor se intrerupe, dar se reia neasteptat dupa citiva ani, cind tinarul, acum student, isi regaseste iubita de altadata judecata pentru faptele comise pe vremea cind era supraveghetoare intr-un lagar SS din apropierea Cracoviei.
Romanul a inspirat o ecranizare [...]

14.95 RON Disponibil la comanda

Complexul lui Portnoy (Top 10)

Romanul care a marcat literatura americana a anilor ’60, considerat la aparitie cea mai aberanta carte despre sex, Complexul lui Portnoy se construieste ca o confesiune in fata psihoterapeutului, in care subiectele sint dintre cele mai neasteptate si diverse.
De la pornirile sexuale perverse, scornite de mintea unui adolescent infierbintat, pina la complexele morale pricinuite de viata intr [...]

14.95 RON Disponibil la comanda

Degete mici (Top 10) : Editie 2011

Linistea unui oras de munte e spulberata cand, in incinta unui castru roman, un copil descopera o groapa comuna. In furtuna care se stirneste – si care aduce laolalta procurori, arheologi, fosti detinuti politici, ziaristi, politisti si soldati – teoria cea mai plauzibila pare a fi cea a unei crime comuniste din anii ’50.
Povesti de viata, prevestiri citite in zat de cafea si o [...]

14.95 RON Disponibil la comanda

Albastru pur (Top 10) : Editie 2011

Albastru pur este povestea fascinanta a doua femei nascute la distanta de citeva secole, pe care le leaga o mostenire ancestrala.
Ella Turner se stabileste in sud-vestul Frantei cu sotul ei si face eforturi sa se integreze in comunitatea inchisa din orasul in care s-a mutat. Insa viata i se schimba, devine izolata si singura, e tulburata de viziuni stranii. Ella incepe atunci o calatorie care nu [...]

14.95 RON Disponibil la comanda

Toate numele (Top 10) : Editie 2011

In Toate numele apare un singur nume: Jose. Lumea cartii este anonima, nedeterminata spatial si temporal, insa cu iz de trecut, nuante de gri si sepia. In acest decor, domnul Jose este functionar al Arhivei Generale a Starii Civile, “singurul lucru care sunt”, dupa cum spune el.
Aceasta institutie pastreaza numele si datele de nastere, casatorie, divort si deces ale celor vii si celor [...]

14.95 RON Disponibil la comanda

Ouale fatale. Diavoliada (Top 10)

Lumea descrisa in Diavo­liada si in Ouale fatale este una haotica si halu­cinanta, in care umorul, ironia, sarcasmul si dramatismul alterneaza sau se intrepatrund, iar fantasticul fuzioneaza cu realul vazut prin filtrul unei constiinte clare si in­draznete.
In Ouale fatale, un profesor nebun inventeaza o raza de lumina, „raza vietii”, care, printr-un accident, aduce lumea [...]

14.95 RON Disponibil la comanda

Iarna decanului (Top 10) : Editie 2011

Rezultatul autobiografic al calatoriei lui Saul Bellow in Bucurestiul comunist din anii '70 este romanul Iarna Decanului.
Aflat in trecere prin capitala Romaniei, decanul Corde (personajul principal al romanului) descrie insolita experienta bucuresteana ca pe o scurta „vacanta”, accidentata la tot pasul de peisaje sumbre de viata cotidiana si agresata frecvent de imposibilitatea d [...]

16.95 RON Disponibil la comanda

Cruciada copiilor (Top 10) : Editie 2011

Cruciada copiilor a obţinut în 2005 premiul pentru Cartea Anului (din partea României Literare), iar în 2006 Premiul pentru Proză (din partea Uniunii Scriitorilor). Este un must read, despre societatea românească actuală în cadrul căreia copiii îşi instaurează propria tiranie, printr-o  revoltă pură la adresa unei lumei incapabile să-i asculte şi [...]

19.95 RON Disponibil la comanda

Marele Gatsby (Top 10) : Editia a III - a

Un tanar fascinat de visul american, proaspat venit la New York si doritor de succes, Nick Carraway, impartaseste povestea transformarii lui James Gatz in Jay Gatsby. Pe fundalul unei Americi prospere, dar haotice, Gatz, manat de mirajul iubirii fata de Daisy Buchanan, isi schimba viata, devenind din student la Oxford gangster, traficant de bauturi alcoolice si apoi milionar.
Iubirea sa pentru Da [...]

14.95 RON Disponibil la comanda

Jocul de smarald (Top 10). Editie 2011

Roman politist, magic si esoteric, carte complexa a Renasterii toscane, impletind cunoasterea secolului al XV-lea italian cu legenda, filozofia protagonistilor cu credintele lor, descrierea practicilor magice, astrologice sau geomantice cu fictiunea, intr-un text incitant, sclipitor si ironic, Jocul de smarald propune o aventura a mintii, dar si a memoriei si a distorsiunilor ei, la fel de palpita [...]

16.95 RON Disponibil la comanda

Padurea norvegiana (Top 10) : Editie 2011

Romanul Padurea norvegiana, care-si imprumuta titlul de la un hit al formatiei Beatles, Norwegian Wood, are ca fond atmosfera social-politica agitata a anilor ’60. Naratiunea opune acestui laitmotiv dur momente de o intimitate emotionala rascolitoare.
Povestea lui Toru Watanabe urmareste firul implicatiilor psihologice nascute din dragostea imposibila pentru iubita priete-nului mort.
Totul [...]

16.95 RON Disponibil la comanda

Minunata lume noua (Top 10) : Editie 2011

In anul 632, in epoca Ford, "minunata lume noua" a lui Aldous Huxley este un taram in care oamenii sunt creati pe banda rulanta, conditionati sa actioneze la comanda, lipsiti fiind de orice optiune individuala.
Pe un fundal asemanator cu al celebrului Matrix, Huxley imagineaza o cultura SF in care ideea de individ este de mult anulata, iar singura speranta a celor ce reusesc sa se trezeasca este redesteptarea memoriei, a unui trecut acum hulit si ingropat.

14.95 RON Disponibil la comanda

Desertul tatarilor (Top 10) : Editie 2011

Opera singulara in peisajul literaturii italiene din prima jumatate a secolului XX, romanul reprezinta o parabola a existentei umane.
Tanarul locotenent Giovanni Drogo isi doreste o viata eroica si o moarte pe masura si spera ca le va gasi aparind zidurile Fortaretei Bastiani.
Alaturi de camarazii sa, el traieste cu iluzia ca, odata cu zorii unei noi zile, va auzi si trimbita ce anunta atacul &b [...]

14.95 RON Disponibil la comanda

Sa nu ma parasesti (Top 10). Editie 2011

Editia a II - a
Tragic, emotionant, tensionat si cu un final surprinzator, Sa nu ma parasesti este unul dintre cele mai bune romane al lui Ishiguro, nominalizat la Booker Prize, National Book Critic Circle Award si Arthur C. Clarke Award si inclus pe lista celor mai bune carti ale anului in The New York Times, Publishers Weekly si in numeroase alte reviste prestigioase.
Katie H. este educatoare. [...]

16.95 RON Disponibil la comanda

Sa cunosti o femeie (Top 10). Editie 2011

Romanul Sa cunosti o femeie aduce in prim-plan nehotaririle lui Yoel, agent al serviciilor secrete israeliene, care, dupa moartea misterioasa a sotiei, decide sa se retraga, sa se izoleze de lume.
Revazind momente ale unei vieti conjugale mai mult sau mai putin ratate, el incearca sa se trezeasca, sa-si reconstituie, din amintiri, viata alaturi de sotia sa, sa-i descifreze enigmele si sa se cunosca pe sine.

16.95 RON Disponibil la comanda

Intoarcerea huliganului (Top 10) : Editie 2011

Revenirea dupa mai bine de un deceniu de exil intr-o Romanie pe care o parasise atunci cind ii parea ca situatia nu mai poate fi indurata nicicum, ca aerul devenise de nerespirat, iar viata, un cosmar cotidian ii ofera autorului prilejul de a scrie un roman profund autobiografic, o marturie cutremuratoare despre ororile istoriei, despre totalitarisme si tragediile individuale sau colective carora [...]

16.95 RON Disponibil la comanda

Dimineata pierduta. Editie 2011 (Top 10) : Editia a VI - a definitiva

Dimineata pierduta a aparut in aprilie 1984, la editura Cartea Romaneasca. Pe pagina de garda era insa mentionat anul anterior, 1983, cand se aflase in planul editorial. Cartile intarziate nu puteau fi reportate de la un an la altul, fiindca aprobarile se obtineau greu si nu puteau fi salvate decat prin aceasta stratagema editoriala.
Dimineata pierduta a fost pana acum tradusa si publicata in Fra [...]

18.96 RON Disponibil la comanda

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter