Tehnici de epurare a apelor uzate

Tehnici de epurare a apelor uzate

Editura Tehnica
59,60 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Colectia: Energie Mediu

Recenzie Tehnici de epurare a apelor uzate

Epurarea apelor uzate reprezinta totalitatea proceselor de retinere si neutralizare a poluantilor prezenti in apa dupa folosirea ei in gospodarii individuale, industrie, institutii, zootehnie sau ajunsi in apa prin spalarea solurilor de catre precipitatii. Deversarea apelor neepurate poate avea consecinte ireversibile asupra mediului.

Adoptarea tehnologiei de epurare pentru o apa uzata este un proces foarte complex care trebuie sa aiba in vedere caracteristicile acesteia, posibilitatile financiare de care se dispune ºi, în special, categoria tronsonului de rau in care se deverseaza efluentul. Este deosebit de important ca sa se faca o corelare perfecta intre calitatea efluentului deversat si cea a sursei naturale astfel încat impactul statiei de epurare asupra mediului sa fie minim.

Poluarea apelor este un rezultat al dezvoltarii economice si sociale; ea se datoreaza, astazi, exclusiv activitatii umane. Restituirea in circuitul natural al apelor uzate este imposibila fara o epurare corespunzatoare, in special in sensul respectarii conditiilor de calitate din ce in ce mai dure.

Tehnologiile de epurare a apelor uzate sunt deosebit de complexe si sofisticate. Se apeleaza la procese unitare de natura fizica, chimica si biologica. Este o necesitate sa se faca o corelare perfecta intre parametrii de natura diferita care intevin si determina desfasurarea procesului de epurare. Progresele inregistrate astazi in dezvoltarea calculatoarelor, softurile dedicate care au aparut, modelarile si simularile proceselor au condus la elucidarea multor aspecte teoretice si practice care, acum doua decenii, erau de neconceput.

In contextul actual al dezvoltarii stiintei si tehnicii se cauta solutii rapide si eficiente de monitorizare, precum si de conducere automata a proceselor sofisticate de epurare. Prin aceasta conducere automata se elimina subiectivismul in decizia operatorului de sistem, se adopta decizii operative in timp real intr-un sistem de restrictii referitoare la consumurile de energie si reactivi.

Cartea "Tehnici de epurare a apelor uzate" a fost publicata in categoria Tehnica si tehnologii / Diverse si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 23.12.2017. A fost scrisa de Lacramioara Diana Robescu, Felix Stroe, Aurel Presura, Dan Niculae Robescu, si a fost publicata de editura Tehnica. Se poate cumpara cartea Tehnici de epurare a apelor uzate prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Tehnici de epurare a apelor uzate" este de 59.6 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2011
ISBN: 978-973-31-2381-1
Pagini: 290
Format: 17 x 24 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Tehnici de epurare a apelor uzate

Produse similare si recomandari

Biotehnologia protectiei mediului – vol I
Marian Petre, Alexandru Teodorescu
19.99 RON
Data Mining, concepte, modele si tehnici
Florin Gorunescu
32.00 RON
Instalatii electrice
Rodica Dromereschi, Victor Gavril, Luigi Ionescu
21.00 RON
Proiectarea optimala a organelor de masini
Octavian Radulescu
37.61 RON
Informatica industriala
Gheorghe Sebestyen
39.00 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Tehnici de epurare a apelor uzate. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Despre autori

Lacramioara Diana Robescu

Deocamdata in afara de "Tehnici de epurare a apelor uzate", in libraria noastra nu mai avem nici o alta carte a autorului Lacramioara Diana Robescu.

Felix Stroe

Deocamdata in afara de "Tehnici de epurare a apelor uzate", in libraria noastra nu mai avem nici o alta carte a autorului Felix Stroe.

Aurel Presura

Deocamdata in afara de "Tehnici de epurare a apelor uzate", in libraria noastra nu mai avem nici o alta carte a autorului Aurel Presura.

Dan Niculae Robescu

Deocamdata in afara de "Tehnici de epurare a apelor uzate", in libraria noastra nu mai avem nici o alta carte a autorului Dan Niculae Robescu.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter