Stejarul din Borzesti

Stejarul din Borzesti

Editura Blassco
9,50 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Anul aparitiei : 2006; Numar de pagini : 277

Recenzie Stejarul din Borzesti

Legenda şi istoria sunt două dintre componentele de bază ale literaturii lui Eusebiu Camilar (1910 - 1965). Fiu al unei familii de ţărani săraci din nordul Moldovei (Udeşti-Suceava), scriitorul a trăit din cea mai fragedă vârstă între urmele istoriei reale şi între viziunile fabuloase, legendare. Suceava, capitala lui Ştefan; Baia, cu legendarul descălecat al lui Dragoş şi capitală a primilor urmaşi ai lui; Rădăuţii, înzestraţi de Bogdan, apoi locurile vechilor lupte, toate acestea şi altele multe se păstrau în memoria satului ca un tezaur spiritual transmis prin generaţii, până la fapta eroică a străbunicilor udeşteni ai autorului, care, la răpirea Bucovinei de către imperiul habsburgic, în 1775, s-au strămutat, părăsindu-şi satul căzut sub cotropire străină, pentru a trăi în ţara liberă. usebiu Camilar se înscrie prin Povestirile sale eroice într-o bună tradiţie, în spaţiul căreia el se defineşte ca un creator original şi valoros, dinamic, militant, pasionat să înfăţişeze în ample tablouri istorice, aureolate de legendă, frumuseţea morală a poporului, vitejia sa în a-şi apăra fiinţa, teritoriul, viaţa liberă, dorinţa sa de pace şi înţelegere cu toate popoarele lumii.

Cartea "Stejarul din Borzesti " a fost publicata in categoria Beletristica / Literatura romana si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 26.12.2017. A fost scrisa de Eusebiu Camilar si a fost publicata de editura Blassco. Se poate cumpara cartea Stejarul din Borzesti prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Stejarul din Borzesti " este de 9.5 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Format: carte
Limba: ro

Pret Stejarul din Borzesti

Produse similare si recomandari

Blogstory
Nora Iuga
1.50 RON
Institutia moarta a postei
Ionut Chiva
12.00 RON
Barbat pe tocuri
Michel Martin
18.00 RON
Rezistenta prin teatru
Dinu Kivu
29.98 RON
Versuri
Ion Minulescu
12.00 RON
Basme, nuvele, teatru
Barbu Stefanescu Delavrancea
6.54 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Stejarul din Borzesti . Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Eusebiu Camilar

Eusebiu Camilar a publicat inca 8 carti prezente in libraria noastra, 1001 de nopti - hasan din bassora si harun al rasid, 1001 De Nopti : Istoria Iscusitei Dalila, 1001 de nopti - Aladin si lampa fermecata, 1001 de nopti - basmul cetatii de alama, 1001 de nopti - calatorie la samarcand, 1001 de nopti - harun al rasid califul din bagdad, 1001 de nopti - insula varcolacilor, 1001 de nopti - intamplarile emirului hasan, dintre care prima este pe stoc si poate fi expediata imediat.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter