Carti»Autori»

Rudolf Steiner

Rudolf Steiner (25 februarie 1861 - 30 martie 1925) a fost un filosof, esoterist, artist, pedagog şi gânditor social austriac, fondator al antroposofiei, pedagogiei Waldorf, euritmiei, agriculturii biodinamice şi medicinei antroposofice.

Steiner a avut o ampla activitate ca filosof, conferentiar si om de cultura, sustinând numeroase prelegeri în diferite localitati din Europa, inclusiv una în anul 1889 la Sibiu, aflat pe atunci în cadrul Imperiului Austro-Ungar. În 1891 îsi obtine doctoratul în filosofie la Universitatea din Rostock, Germania, iar mai târziu devine secretarul general al sectiunii germane a Societatii Teosofice, cu toate ca avea rezerve asupra misticismului oriental promovat de aceasta. Începând cu aceasta perioada începe sa vorbeasca despre posibilitatea cercetarii nemijlocite a lumii spirituale suprasensibile prin intermediul metodelor stiintei spirituale, descrise de el într-o serie de carti si conferinte.

A iniţiat concepţia despre tripartiţia socială, economia asociativă şi a proiectat mai multe clădiri după principiile arhitecturii organice, între care cea mai cunoscută este Goetheanum-ul, sediu al Universităţii Libere pentru Ştiinţă Spirituală şi Societăţii Antroposofice Generale.

Desi sustinea conceptia despre reîncarnare si karma, importanta pe care Rudolf Steiner o acorda crestinismului si esoterismului vestic duc în 1913 la separarea de Societatea Teosofica si înfiintarea Societatii Antroposofice, în cadrul careia va introduce cele mai multe initiative cultural-spirituale si sociale ale sale, îndeosebi dupa primul razboi mondial. Steiner a insistat adesea asupra necesitatii de a folosi cunostintele obtinute prin observatie suprasensibila în viata practica, considerând lipsa legaturii între idealurile spirituale ale oamenilor si necesitatile materiale ale vietii cotidiene a fi cauza declinului socio-cultural. Antroposofia pe care a fondat-o este o conceptie despre om si lume care sustine existenta unor elemente suprasensibile constitutive ale fiintei umane, dincolo de corpul fizic.

Carti scrise de Rudolf Steiner

Omul
Rudolf Steiner
15.81 14.23 RON
Evanghelia dupa Matei
Rudolf Steiner
22.00 RON
Misiunea sufletelor popoarelor
Rudolf Steiner
15.81 RON
Evanghelia dupa Marcu
Rudolf Steiner
16.35 RON
Fiinte spirituale din natura
Rudolf Steiner
24.00 RON
Evanghelia dupa Ioan
Rudolf Steiner
60.00 RON
Karma si reincarnare
Rudolf Steiner
23.00 RON
Astronomia si stiintele naturii
Rudolf Steiner
17.44 RON
Teze antroposofice
Rudolf Steiner
17.99 RON
Metamorfoza cosmica si umana
Rudolf Steiner
15.81 RON
Despre lucrarea ingerilor
Rudolf Steiner
25.00 RON
Teosofie
Rudolf Steiner
21.00 RON
1 2 3
Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter