Steagul rosu : O istorie a comunismului

Steagul rosu : O istorie a comunismului

49,90 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Recenzie Steagul rosu : O istorie a comunismului

  La 23 de ani de la prăbusirea Zidului Berlinului, David Priestland, profesor de istorie la Oxford, ne oferă cea mai amplă şi mai completă trecere în revistă a comunismului, de la originile în timpul Revolutiei Franceze până la dominatia din secolul XX.

Nu lipseşte nici un personaj şi nici un eveniment important, de la Marx, Lenin, Stalin, Mao, Kim Ir Sen la Che Guevara, Fidel Castro, Tito, Ceauşescu si Gorbaciov. Autorul nu merge însă pe cărări bătute, ci reuşeşte să descopere amănunte inedite în biografii sau evenimente care au influenţat deciziile acestor oameni. Caracterul lui Stalin, de exemplu, este descris perfect de petrecerile pe care le organiza la dacea lui de lângă Moscova, unde oaspeţii – ei înşişi conducători de teama cărora tremurau milioane de oameni – erau umiliţi şi batjocoriţi.

Cu toate că este o carte de istorie, Steagul roşu este neaşteptat de actuală. Dincolo de însiruirea cronologică a faptelor, autorul identifică tipare, relaţii cauză–efect şi mecanisme care te fac, după ce citeşti cartea, să rămâi pe gânduri ori de câte ori te uiţi la un buletin de ştiri sau deschizi un ziar. Nu poţi să nu te întrebi în ce măsură comentatorii crizei financiare actuale cunosc avertismentele privind pericolul împrumutării la băncile occidentale, lansate de... Stalin, în urmă cu mai bine de o jumătate de secol, când a refuzat Planul Marshall.

Ne-am obişnuit să vorbim despre prăbuşirea comunismului ca despre o dispariţie, iar David Priestland ne aminteşte că lucrurile nu stau deloc aşa. Comunismul s-a prăbuşit practic doar în URSS şi în partea europeană a blocului sovietic, dar supravieţuieşte în formă radicală în Coreea de Nord, şi-a găsit stabilitatea în Cuba, iar în China a descoperit o neasteptată reţetă de succes. În actuala perioadă de incertitudine economică, în care este tot mai evident că nici capitalismul liberal nu oferă soluţiile dorite, nu trebuie să uităm că necunoaşterea istoriei ne condamnă la repetarea ei.

Libraria noastra este onorata sa va prezinte cartea "Steagul rosu", publicata in 2 categorii, Beletristica / Bestseller, Istorie / Istorie universala, iar inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 25.12.2017. A fost scrisa de David Priestland si a fost publicata de editura Litera International. Se poate cumpara cartea Steagul rosu prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Steagul rosu" este de 49.9 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: februarie 2012
ISBN: 978-606-600-633-0
Pagini: 816
Format: 14 x 21 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Steagul rosu : O istorie a comunismului

Produse similare si recomandari

Jurnalul unui pusti 1
Jeff Kinney
29.90 RON
Dragostea nu-mi da pace
Federica Bosco
29.90 RON
Templul
Matthew Reilly
29.99 RON
A saptea pecete
Jose Rodrigues Dos Santos
35.00 RON
Inainte sa adorm
S.J. Watson
45.00 RON
Ghidul nesimtitului
Radu Paraschivescu
22.00 RON
Intre dorinta si pericol
Linda Howard
21.00 RON
Morgennes. Romanul crucii
David Camus
30.00 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Steagul rosu : O istorie a comunismului. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

David Priestland

Deocamdata in afara de "Steagul rosu : O istorie a comunismului", in libraria noastra nu mai avem nici o alta carte a autorului David Priestland.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter