Starile multiple ale fiintei

Starile multiple ale fiintei

Editura Herald
23,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Colectia: Philosophia Perennis

Recenzie Starile multiple ale fiintei

De multe ori, la lectura acestei carti, s-ar putea presupune ca e vorba de multiplele aspecte cosmologice si antropologice ale lumii noastre, cu cele trei niveluri ale ei: grosier, subtil si spiritual (corpus, anima, spiritus), cand aceasta lume corespunde, in realitate, numai uneia din multiplele lumi posibile. Caci asa cum spune Rene Guenon: "nu e vorba de o simpla multiplicitate numerica, sau chiar mai general cantitativa, ci de o multiplicitate de ordin <<transcendental>> sau cu adevarat universal, aplicabila tuturor domeniilor care constituie diferitele <<lumi>> sau niveluri ale Existentei, considerate separat sau in ansamblu, deci in afara si dincolo de domeniul special al numarului si chiar al cantitatii sub toate modurile sale".

Din acest motiv, autorul, pentru a evita o intelegere limitata a acestei doctrine, a abordat treptat problema metafizicii traditionale incepand cu Introducere generala la studiul doctrinelor hinduse (1921), in care lamureste definitoriu termenul si domeniul metafizicii traditionale (si domeniile conexe), precum si structura doctrinei hinduse, cea mai completa si mai apropiata de Traditia primordiala. A urmat apoi trilogia propriu-zis doctrinara cu: Omul si devenirea sa dupa Vedanta (1925) - privind aspectele umane si postumane, Simbolismul Crucii (1931) - abordand aspectele simbolice ale starilor multiple, si Starile multiple ale Fiintei (1932), in care este infatisata aceasta doctrina in toata universalitatea ei. - Florin Mihaescu

CUPRINS

Prefaţă de Florin Mihăescu 5

Cuvant inainte 11

I. Infinitul şi Posibilitatea 19
II. Posibile şi composibile 27
III. Fiinţa şi NeFiinţa 35
IV. Fundamentul teoriei stărilor multiple 43
V. Raporturile intre unitate şi multiplicitate 49
VI. Consideraţii analogice extrase din studiul stării de vis 55
VII. Posibilităţile conştiinţei individuale 63
VIII. Mentalul, element caracteristic al individualităţii umane 71
IX. Ierarhia facultăţilor individuale 79
X. Limitele indefinitului 83
XI. Principii de distincţie intre stările de fiinţă 86<
XII. Cele două haosuri 95
XIII. Ierarhiile spirituale 99
XIV. Răspunsuri la obiecţii extrase din pluralitatea fiinţelor 107
XV. Realizarea fiinţei prin cunoaştere 111
XVI. Cunoaştere şi conştiinţă 117
XVII. Necesitate şi contingenţă 125
XVIII. Noţiunea metafizică de libertate 131

Cartea "Starile multiple ale fiintei" a fost publicata in categoria Religie si teologie / Spiritualitate si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 25.12.2017. A fost scrisa de Rene Guenon si a fost publicata de editura Herald. Se poate cumpara cartea Starile multiple ale fiintei prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Starile multiple ale fiintei" este de 23 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2012
ISBN: 978-973-111-287-9
Pagini: 160
Format: 13 x 20 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro
Subiecte: fiinta

Pret Starile multiple ale fiintei

Produse similare si recomandari

Dao, Marele Luminator
Huai Nan Zi
20.00 RON
Starile multiple ale fiintei
Rene Guenon
23.00 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Starile multiple ale fiintei. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Rene Guenon

Rene Guenon a publicat inca 11 carti prezente in libraria noastra, Autoritate spirituala si putere temporala, Omul si devenirea sa dupa Vedanta, Alchimia - maestrul si marea opera, Criza lumii moderne , Demiurgul si alte studii traditionale, Initiere si realizare spirituala, Istoria culturala a Tibetului, Metafizica si cosmologie orientala, Regele lumii , Scurta privire asupra initierii , Simbolismul crucii, dintre care primele 2 sunt pe stoc si pot fi expediate imediat.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter