Spectacolul lumii. China - Japonia

Spectacolul lumii. China - Japonia

Editura Neverland
29,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Seria: Arta de a calatori

Recenzie Spectacolul lumii. China - Japonia

CHINA

"Imperiul Celest" rămâne în urmă. Cinci milenii de istorie, 325 de împăraţi, şi numai aproximativ 90 de ani de la "China fără mască" a lui Egon Erwin Kisch. De la China aceea umilă, cu ricşari, cu blidul ei de orez, cu foametele ei şi cu opiul ei. De la China "adormită" - părelnică impresie dintotdeauna, deoarece arareori o naţiune a rămas mai trează de-a lungul mileniilor - la China sincrofazotroanelor şi a computerelor. De la China de mai târziu, al cărui spectacol adeseori indescifrabil occidentalilor se derula înapoia unei nevăzute "cortine de bambus", la China de azi, deschisă lumii întregi, pe care ştiu că eu n-am să mai ajung să o revăd decât cu ochii minţii.

JAPONIA

Singurul lucru important, şi de acum el va dura zile şi nopţi, săptămâni în şir, este tulburătorul sentiment al descoperirii acestui oraş în care am trăit senzaţii de explorator. Mi-a trebuit mult timp ca să-mi adun impresiile şi să mă aplec asupra primei pagini care, la început, m-a dezarmat prin golul şi albul ei.
Chiar şi în scrierea unor note de călătorie, sentimentul distanţei mi se pare definitoriu. Timpul şi spaţiul constituie laolaltă sursa acelui patos retro, evocat ca o necesitate vitală pentru veridicitatea relatării scriitoriceşti, filtrul capabil a stratifica elemente demne de memorare şi a le aşterne pe hârtie.

Cartea "Spectacolul lumii. China - Japonia" a fost publicata in categoria Enciclopedii si atlase / Ghiduri turistice si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 24.12.2017. A fost scrisa de Ioan Grigorescu si a fost publicata de editura Neverland. Se poate cumpara cartea Spectacolul lumii. China - Japonia prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Spectacolul lumii. China - Japonia" este de 29 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2011
ISBN: 978-606-8390-01-7
Pagini: 342
Format: 13 x 20 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Spectacolul lumii. China - Japonia

Produse similare si recomandari

Ghid turistic - Paris
Dorling Kindersley
69.99 RON
Londra
Donna Dailey
24.96 RON
Ghid turistic Grecia Continentala
Dorling Kindersley
65.99 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Spectacolul lumii. China - Japonia. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Ioan Grigorescu

Ioan Grigorescu a publicat inca 4 carti prezente in libraria noastra, Spectacolul lumii. America, Spectacolul lumii. Anglia, Spectacolul lumii. Franta, Spectacolul lumii. Italia-Spania, toate fiind pe stoc si pot fi expediate imediat., dintre care primele 4 sunt pe stoc si pot fi expediate imediat.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter