Somatia de plata si ordonanta de plata : Practica judiciara si reglementarea din noul Cod de procedura civila

Somatia de plata si ordonanta de plata : Practica judiciara si reglementarea din noul Cod de procedura civila

Editura Hamangiu
28,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Recenzie Somatia de plata si ordonanta de plata : Practica judiciara si reglementarea din noul Cod de procedura civila

Lucrarea de fata cuprinde o analiza actuala a practicii instantelor nationale in solutionarea cererilor de „ordonanta de plata” si, in paralel, a cererilor de „somatie de plata”, precum si o prezentare a reglementarilor europene relevante (Directiva 2000/35/CE privind combaterea intarzierii efectuarii platilor in cazul tranzactiilor comerciale, aplicabila pana la 16 martie 2013, data de la care va intra in vigoare Directiva 2011/7/UE) si a interpretarilor date de Curtea de Justitie a Uniunii Europene in materie.

Hotararile judecatoresti selectate sunt sistematizate intr-o ordine logica, care sa faca previzibile pentru orice comerciant european (profesionist, in spatiul autohton) regulile de sesizare a instantei judecatoresti, procedura de solutionare a cauzei in cele doua faze – fond si cerere in anulare, ca si procedura obtinerii titlului executoriu.

Date fiind importantele modificari legislative intervenite si preconizate, prin comentarii succinte si note privind legislatia aplicabila sunt evidentiate institutiile din noul Cod civil incidente in materia ordonantei si a somatiei de plata, ca si viitoarea reglementare a procedurilor simplificate – Titlul al IX-lea din Cartea a VI-a a noului Cod de procedura civila.

Cartea "Somatia de plata si ordonanta de plata" a fost publicata in categoria Drept si legislatie / Practica judiciara si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 26.12.2017. A fost scrisa de Adriana Orosan si a fost publicata de editura Hamangiu. Se poate cumpara cartea Somatia de plata si ordonanta de plata prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Somatia de plata si ordonanta de plata" este de 28 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: iunie 2012
ISBN: 978-606-522-747-7
Pagini: 288
Nr. Volume: 1
Limba: ro
Subiecte: ordonanta de plata , practica judiciara , somatia de plata

Pret Somatia de plata si ordonanta de plata : Practica judiciara si reglementarea din noul Cod de procedura civila

Produse similare si recomandari

Apelul
Andreea Ciuca
45.00 RON
Cercetarea cauzelor de incendii
Gheorghe Popa, Simion Dolha, George Sorescu, Sorin Calota
49.00 RON
Fise de individualizare a pedepsei
Francisca-Maria Vasile, Lavinia LEFTERACHE
29.00 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Somatia de plata si ordonanta de plata : Practica judiciara si reglementarea din noul Cod de procedura civila. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Adriana Orosan

Deocamdata in afara de "Somatia de plata si ordonanta de plata : Practica judiciara si reglementarea din noul Cod de procedura civila", in libraria noastra nu mai avem nici o alta carte a autorului Adriana Orosan.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter