Societati comerciale. Studii : 2012

Societati comerciale. Studii : 2012

39,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Colectia: Cursuri universitare

Recenzie Societati comerciale. Studii : 2012

Studiile prezentate se înscriu în demersul constant al doctrinei din ultimul deceniu de configurare a dreptului societăţilor comerciale prin abordarea unor subiecte interesante, astfel că se porneşte de la conturarea unor principii ale acestui domeniu, continuând cu tratarea unor aspecte privind societatea cu răspundere limitată şi încheind cu instituţii specifice societăţilor pe acţiuni.

Alegerea instituţiilor nu a fost întâmplătoare, ci a avut ca punct de pornire fie o abordare doctrinară insuficientă prin raportare la importanţa lor, fie frecvenţa lor practică, în acest din urmă criteriu încadrându-se, cu titlu de exemplu, excluderea asociaţilor, transmiterea acţiunilor ori acţiunea în anulare a hotărârii generale a acţionarilor.

Prezentarea nu este lipsită de coerenţă, lucrarea din punct de vedere structural focalizându-se pe trei direcţii sau părţi: dacă în prima parte, ce poate fi considerată introductivă, sunt analizate principiile dreptului societăţilor comerciale ori alte instituţii juridice similare, precum contractul de societate, affectio societatis, asocierea în participaţie, celelalte două părţi sunt rezervate unor subiecte strict tehnice privind societatea cu răspundere limitată cu unic asociat ori opoziţia la hotărârea asociaţilor privind transmiterea de părţi sociale, dividendele sau exercitarea dreptului de vot.

De menţionat şi analiza anumitor instituţii juridice din perspectiva noului Cod civil, precum contractul de societate civilă ori asocierea în participaţie.

Cartea "Societati comerciale. Studii" a fost publicata in categoria Drept si legislatie / Drept civil si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 28.12.2017. A fost scrisa de Lucian Sauleanu si a fost publicata de editura Universul Juridic. Se poate cumpara cartea Societati comerciale. Studii prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Societati comerciale. Studii" este de 39 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2012
ISBN: 978-973-127-771-4
Pagini: 327
Format: 17 x 23,5 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Societati comerciale. Studii : 2012

Produse similare si recomandari

Reprezentarea in dreptul privat
Emil Poenaru
5.00 RON
Dreptul asigurarilor. Editia 2
Irina Sferdian
59.90 RON
Codul civil adnotat. Volumul II
Constantin Hamangiu, Nicolae Georgean
129.00 RON
Codul civil adnotat. Volumul IV
Constantin Hamangiu
129.00 RON
Tratat de drept civil roman. Volumul III
Constantin Hamangiu, Alexandru Baicoianu, I. Rosetti-Balanescu
134.00 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Societati comerciale. Studii : 2012. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Lucian Sauleanu

Lucian Sauleanu a publicat inca 4 carti prezente in libraria noastra, Contractul de asociere în participaţie, Dictionar de termeni si expresii juridice latine. Editia 2, Drept bancar : Editia a II - a revazuta si adaugita, Societăţile comerciale : Adunările generale ale acţionarilor .

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter