SINTAXA DETERMINATORILOR. ANALIZA LINGVISTICA SI APLICATIE COMPUTATIONALA

SINTAXA DETERMINATORILOR. ANALIZA LINGVISTICA SI APLICATIE COMPUTATIONALA

Editura All
26,99 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

ISBN: 973-684-619-9;NR. PAGINI: 216

Recenzie SINTAXA DETERMINATORILOR. ANALIZA LINGVISTICA SI APLICATIE COMPUTATIONALA

Lucrarea doamnei Ana-Maria Barbu, „Sintaxa Determinatorilor. Analiza lingvistica si aplicatie computationala”, este o investigatie meticuloasa si detaliata a unei probleme de o importanta recunoscuta in comunicatea lingvistilor. Este vorba despre un aspect-cheie al gramaticii grupului nominal in limba romana, anume, sintaxa determinatorilor. Ipotezele explicative privitoare la organizarea structurilor cu determinatori sunt supuse in aceasta lucrare testului computational. Cu alte cuvinte, autoarea verifica aceste ipoteze incercand sa vada daca reguli8le gasite sunt accesibile unui program, care simuleaza „competenta” vorbitorilor nativi in a recunoaste drept corecte sau incorecte secventele de determinatori. Totusi aspectele informatice nu sunt detaliate, pentru a nu ingreuna intelegerea problematicii generale a sintaxei determinatorilor de catre cititorii nespecialisti. Prin claritatea deosebita si caracterul ei didactic, lucrarea aceasta nu se adreseaza numai specialistilor, desi initial a reprezentat o teza de doctorat, ci si studentilor si tuturor celor interesati in cunoasterea conceptelor si a metodelor de abordare din lingvistica moderna, cu deschideri spre filozofia limbajului si stiintele cognitiei. Asadar toti cei care doresc sa afle modul de gandire si analiza practicat in lingvistica ultimului deceniu si sa fie conectati la ce se intampla in afara in domeniu pot gasi in aceasta lucrare un sprijin faorte valoros. Ana-Maria Barbu (nascuta la Bucuresti, in 1961) este absolventa a Facultatii de Automatizari si Calculatoare a Institutului Politehnic din Bucuresti (1985), licentiata in limbi clasice, a Facultatii de Limbi si Literaturi Straine Universitatea din Bucuresti si doctor in filologie Universitatea din Craiova (2003). Actualmente cercetator la Institutul de Lingvistica „Iorgu Iordan Al. Rosetti” al Academiei Romane, ar eo experienta de peste zece ani in domeniul lingvisticii computationale fundamentata pe numeroase scoli de vara, proiecte, stagii de specializare si schimburi de experienta in universitati si centre de cercetare din tari ca Anglia, Cehia, Franta, Germania, SUA si altele.

Cartea "SINTAXA DETERMINATORILOR. ANALIZA LINGVISTICA SI APLICATIE COMPUTATIONALA " a fost publicata in categoria Stiinte / Filologie si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 26.12.2017. A fost scrisa de Ana Maria Barbu si a fost publicata de editura All. Se poate cumpara cartea SINTAXA DETERMINATORILOR. ANALIZA LINGVISTICA SI APLICATIE COMPUTATIONALA prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "SINTAXA DETERMINATORILOR. ANALIZA LINGVISTICA SI APLICATIE COMPUTATIONALA " este de 26.99 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Format: carte
Limba: ro

Pret SINTAXA DETERMINATORILOR. ANALIZA LINGVISTICA SI APLICATIE COMPUTATIONALA

Produse similare si recomandari

Gandeste
Simon Blackburn
29.90 RON
Labirint fara minotaur
Simona Grazia Dima
16.20 RON
Poetica temporalitatii
Dumitru Chioaru
18.00 RON
 Fictiunea postmodernista
Brian McHale
29.66 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea SINTAXA DETERMINATORILOR. ANALIZA LINGVISTICA SI APLICATIE COMPUTATIONALA . Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Ana Maria Barbu

Deocamdata in afara de "SINTAXA DETERMINATORILOR. ANALIZA LINGVISTICA SI APLICATIE COMPUTATIONALA ", in libraria noastra nu mai avem nici o alta carte a autorului Ana Maria Barbu.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter