Simply Better. Cum să câştigi clienţi şi să-i păstrezi oferindu-le ceea ce contează mai mult

Simply Better. Cum să câştigi clienţi şi să-i păstrezi oferindu-le ceea ce contează mai mult

Editura Publica
42,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

ISBN: 978-973-88749-9-4;Ediţia I 2008;224 pagini;14.5 x 20.5 cm

Recenzie Simply Better. Cum să câştigi clienţi şi să-i păstrezi oferindu-le ceea ce contează mai mult

Traducător: Lia Potec

Simply Better este un manifest pentru oamenii de afaceri de astăzi, simplu şi la obiect, care atrage atenţia asupra fundamentelor, asupra a ceea ce contează cu adevărat în dezvoltarea unei afaceri. Barwise şi Meehan argumentează că o diferenţiere de succes nu constă în oferta de produse unice, ci în categorii de beneficii generice, precum un bun service, livrare la timp şi produse de calitate, pe care orice companie le poate oferi. „Secretul” constă în a oferi toate acestea substanţial şi constant mai bine decât competitorii. Ilustrând acest tip de diferenţiere orientată către client prin exemple reale – luate din experienţa a numeroase companii, printre care Toyota, P&G, Hilti, Tesco sau Ryanair, Simply Better propune managerilor un cadru de acţiune pe care aceştia îl pot utiliza ca să:

    * Înţeleagă ce are de fapt valoare pentru clienţi şi de ce aceştia cumpără mărcile pe care le cumpără;
    * Descopere nevoi de bază încă nesatisfăcute, care nu aşteaptă decât o soluţionare eficientă;
    * Transforme insatisfacţia clienţilor într-o îmbunătăţire a performanţelor;
    * Combine cu succes abordări tradiţionale în strategie şi inovaţie cu abordări ce ies din tiparele tradiţionale în publicitate şi comunicare;
    * Creeze în cadrul companiei o cultură a învăţării, în permanenţă receptivă la nevoile în schimbare ale clienţilor.

A fi unic poate apărea ca o perspectivă interesantă şi atrăgătoare, însă nu este ceea ce va face din afacerea dumneavoastră un succes. Simply Better vă arată cum cele mai simple aşteptări ale clienţilor pot conduce la rezultate extraordinare şi de durată.
 

Cartea "Simply Better. Cum să câştigi clienţi şi să-i păstrezi oferindu-le ceea ce contează mai mult" a fost publicata in categoria Economie / Marketing si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 23.12.2017. A fost scrisa de Patrick Barwise, Sean Meehan, si a fost publicata de editura Publica. Se poate cumpara cartea Simply Better. Cum să câştigi clienţi şi să-i păstrezi oferindu-le ceea ce contează mai mult prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Simply Better. Cum să câştigi clienţi şi să-i păstrezi oferindu-le ceea ce contează mai mult" este de 42 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Format: carte
Limba: ro

Pret Simply Better. Cum să câştigi clienţi şi să-i păstrezi oferindu-le ceea ce contează mai mult

Produse similare si recomandari

(S)clipirea
Malcolm Gladwell
15.00 RON
Marketing on-line
Richard Gay, Alan Charlesworth, Dr. Rita Esen
69.90 RON
Stiinta administrativa
Alina Profiroiu
37.00 RON
Creativitatea in publicitate
Pat Fallon
44.90 RON
Guerrilla Marketing Research
Robert J. Kaden
29.90 RON
Cum sa concepi un plan de marketing
John Westwood
21.80 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Simply Better. Cum să câştigi clienţi şi să-i păstrezi oferindu-le ceea ce contează mai mult. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Despre autori

Patrick Barwise

Pe langa "Simply Better. Cum să câştigi clienţi şi să-i păstrezi oferindu-le ceea ce contează mai mult", autorul Patrick Barwise a publicat si Simply better - winning and keeping customers by delivering what matters most.

Sean Meehan

Deocamdata in afara de "Simply Better. Cum să câştigi clienţi şi să-i păstrezi oferindu-le ceea ce contează mai mult", in libraria noastra nu mai avem nici o alta carte a autorului Sean Meehan.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter