Simplu, Daria. Jurnal neterminat

Simplu, Daria. Jurnal neterminat

Editura Pandora-M
17,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Colectia: Reality Shock

Recenzie Simplu, Daria. Jurnal neterminat

În anul 2002 a fost diagnosticată cu neuroblastom.
A studiat la Liceul Pedagogic "Andrei Mureşanu" până în clasa a VIII-a, iar apoi a urmat cursurile Colegiului Naţional "Andrei Saguna" din Braşov. La sfârşitul studiilor, colegiul i-a acordat Diploma pentru creaţie literară şi merite deosebite. În 2006, a publicat cartea "Dincolo de oră". În anul 2008 avea să fie recompensată cu Premiul Uniunii Scriitorilor din România la secţiunea jurnal.
Urma să încheie cursurile Facultăţii de Psihologie din cadrul Universităţii Transilvania din Braşov ca şefă de promoţie.

Pasiunea ei cea mai mare a fost astronomia. La vârsta de şase ani a început să citească albumul "Astronomie şi spaţiu" pe care îl primise cadou de la mama ei. Până să fie depistată ca fiind bolnavă de cancer şi-a dorit să devină astronom la NASA. Foarte iubită de colegi şi prieteni, Daria a fost o fire extrem de optimistă: combina tratamentul cu şcoala, reuşind să fie sufletul petrecerilor.

Avea 21 de ani atunci când s-a stins din viaţă. Deşi a fost scris înainte de 21 de martie 2011, prin acest jurnal Daria a rămas vie.

Daria a venit pe lume într-o vară călduroasă, o zi de 9 iulie, 1989. Se treiera grâul, părea a fi o vară bogată, începea o viaţă plină de soare. Doi tineri, mama şi tatăl, priveau la minunăţia aceea numită fiica lor, DARIA.
Următoarea vară a fost secetoasă, tatăl Dariei pleca pentru totdeauna în Orion, constelaţia pe care Daria avea să o iubească atâta. Daria, copilul care de mic a fost atras de stele. Într-o zi, pe când avea trei ani, m-a întrebat: „mama, unde am fost eu când a mai nins?" "Ai fost o steluţă, i-am spus, stăteai la geamul nostru şi râdeai, ne făceai cu mâna, ne-am împrietenit şi, în scurt timp, ai devenit fetiţa noastră." Aşa a început Povestea STELUTEI. Restul a fost scris apoi chiar de Daria.
Daria a început să iubească cifrele şi literele foarte curând, la şase ani citea, la 10 ani ştia totul despre stele, iubea o stea, Betelgeuse, din Orion, era tatăl ei, apoi iubitul ei, despre care spunea "tu trebuie să străluceşti, eu sunt doar o stea căzătoare".
În şcoala generală a fost cea mai bună elevă, sclipea, însă astronomia era viaţa ei. Visa să ajungă astronom la NASA, însă în clasa aVII-a, diagnosticul de cancer a spulberat acest vis. A urmat operaţia, chimioterapia, apoi a avut iar dreptul la vise.
Pe lângă stele începuse să îndrăgească literele şi cuvintele, să se joace cu ele. Îmi scria mereu bileţele, scrisori, felicitări, le am şi acum pe toate, toate…
Mai târziu şi-a dorit să devină psiholog oncolog, visa să plece în Belgia la specializare. Dorea să-i ajute pe cei care sufereau de această cumplită boală, considera că psihologul este medicul sufletului, că fără a vindeca sufletul de frică, de întuneric, nu ai nicio şansă să vindeci trupul. - Aceasta este povestea noastră.
- Gabriela Hornoiu, mama Dariei

Cartea "Simplu, Daria. Jurnal neterminat" a fost publicata in categoria Beletristica / Literatura romana si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 26.12.2017. A fost scrisa de Daria Hornoiu si a fost publicata de editura Pandora-M. Se poate cumpara cartea Simplu, Daria. Jurnal neterminat prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Simplu, Daria. Jurnal neterminat" este de 17 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2012
ISBN: 978-973-1989-26-6
Pagini: 96
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Simplu, Daria. Jurnal neterminat

Produse similare si recomandari

Blogstory
Nora Iuga
1.50 RON
Institutia moarta a postei
Ionut Chiva
12.00 RON
Barbat pe tocuri
Michel Martin
18.00 RON
Ioan Slavici. Opere. Volumul VII
Ioan Slavici
68.67 RON
Rezistenta prin teatru
Dinu Kivu
29.98 RON
Versuri
Ion Minulescu
12.00 RON
Basme, nuvele, teatru
Barbu Stefanescu Delavrancea
6.54 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Simplu, Daria. Jurnal neterminat. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Daria Hornoiu

Deocamdata in afara de "Simplu, Daria. Jurnal neterminat", in libraria noastra nu mai avem nici o alta carte a autorului Daria Hornoiu.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter