Sexus

Sexus

Editura Polirom
34,95 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Cartea cu care debutează seria de autor „Henry Miller”, “Sexus” este primul roman al trilogiei “Răstignirea trandafirie”, scrisă de Miller pe parcursul a zece ani. “Sexus”, publicat la Paris în 1949, este un amestec de ficţiune şi episoade autobiografice, în care autorul descrie primele sale eforturi literare, numeroasele aventuri amoroase, destrămarea căsniciei, traiul într-un New York sclipitor şi totodată marcat de sărăcie.
Colectia: Rastignirea trandafirie
Seria: Seria de autor Henry Miller

Recenzie Sexus

Anul aparitiei : 2010; Numar de pagini : 552; Format : 130 x 200 mm;
ISBN : 978-973-46-1718-0

Sexus este primul roman al trilogiei Rastignirea trandafirie, scrisa de Henry Miller pe parcursul a zece ani, interzisa in Statele Unite ale Americii si publicata la Paris intre 1949 si 1960.

Nu am nici o indoiala ca Henry Miller este un mare artist, un mare artist american, probabil ultimul cu care ne putem mindri, un gigant al minunatei epoci literare cuprinse intre 1890 si 1940. Rastignirea trandafirie, ce reia parti ample din romanele anterioare ale scriitorului, este totusi o opera de o calitate net superioara. Ce a facut Miller aici a fost sa scruteze pina in cele mai mici detalii, dintr-o perspectiva matura si nostalgica, invaluita in aburul fictiunii, anii cruciali in care s-a format ca scriitor si marea iubire a vietii sale. Rezultatul este o poveste fascinanta, o epopee biografica, sociala si estetica .” - Maxwell Geismar

Primul volum din trilogia Rastignire trandafirie, Sexus stă sub semnul plăcerii. Plăcere carnală şi foame de creaţie. Un tom voluminos despre dragoste, sexualitate, prietenie, artă şi flanare, viaţa colcăitoare în mare oraş, the Big Apple.

Miller este mai degraba un mistic decit un pornograf. Se foloseste de obscenitate pentru a soca si a trezi la realitate, dar odata adusi cu picioarele pe pamint, ne ridica imediat la ceruri.” Erica Jong

Oamenii civilizati nu traiesc conform unor coduri morale sau unor principii de un fel sau altul. Vorbim despre ele, le evocam intruna, dar nimeni nu le ia in serios. Nimeni nu respecta aceste reguli, in vietile noastre nu e loc pentru ele. Tabuurile sunt un fel de reziduu al mintilor bolnave, spectrul celor care nu au avut curajul sa traiasca din plin si care ne-au virit pe git aceste interdictii, deghizate in morala si religie.” - Henry Miller

Lumea milleriană este un paradis cvasi-romantic, naratorul atrăgând ca un magnet diferite tipuri de oameni: cocote, animatoare, medici sau detectivi, dar şi nebuni, o lume de underground cu poveşti terifiante şi îngălate, pentru care naratorul vădeşte toleranţă şi interes. El este un “gangster spiritual”, deconspirându-i-se astfel duritatea sufletească, intangibilitatea. Singurul lucru care-l interesează, singura viaţă valabilă este creaţia pentru că “dăruirea este singura cale de a da”.

Cind vorbim despre oameni care «au facut istoria» vrem sa spunem ca, intr-o oarecare masura, au schimbat insusi cursul vietii. Dar barbatul din fotografie e dincolo de asemenea visuri puerile. El stie ca omul nu poate schimba nimic, nici macar pe sine insusi.” - Henry Miller

Cartea "Sexus" a fost publicata in categoria Beletristica / Literatura universala si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 24.12.2017. A fost scrisa de Henry Miller si a fost publicata de editura Polirom. Se poate cumpara cartea Sexus prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Sexus" este de 34.95 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Format: carte
Limba: ro

Pret Sexus

Produse similare si recomandari

Ratiune si simtire
Jane Austen
39.89 35.00 RON
Manualul canibalului
Balmaceda Carlos
28.80 27.90 RON
Solutia Schopenhauer
Irvin D. Yalom
44.90 39.89 RON
Un dulce miros de moarte
Arriaga Guillermo
28.80 27.90 RON
Cei trei muschetari
Alexandre Dumas
28.00 26.60 RON
Razboi si pace. Volumele I+II
Lev Tolstoi
99.90 89.91 RON
Imperiul contraataca
Donald F. Glut
30.00 25.00 RON
Casa Matrionei. Incident la gara din Kocetovka
Aleksandr Soljenitin
22.90 20.50 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Sexus. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Henry Miller

Henry Miller a publicat inca 15 carti prezente in libraria noastra, Nexus, Plexus, Nexus - vol. III din Rastagnire trandafirie, Colosul din Maroussi, Cosmarul climatizat, Intelepciunea inimii, Lumea sexului, Opus pistorum, Opus pistorum. Editie 2012, Pachet Rastignirea trandafirie, Primavara neagra, Sexus - vol. I din Rastagnire trandafirie, Tropicul Cancerului, Tropicul Capricornului, Zile linistite la Clichy, dintre care primele 2 sunt pe stoc si pot fi expediate imediat.

Seria de autor Henry Miller

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter