Set Codex Iuris Civilis. Tomul 1+2

Set Codex Iuris Civilis. Tomul 1+2

400,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Tomul 1 - Noul Cod Civil. Editie critica. Tomul 2 - Legi Conexe. (derogatorii si complementare) Noului Cod Civil
Colectia: In afara colectiilor

Recenzie Set Codex Iuris Civilis. Tomul 1+2

De ce CODEX IURIS CIVILIS?

Pentru ca, in lipsa unui codex oficial, in lumina noilor reglementari societatea civila si lumea juridica romaneasca au nevoie de un codex de drept civil complet in care:

  • pentru prima data sunt infatisate si analizate CRITIC dispozitiile noului Cod civil si ale noului Cod de procedura civila, subliniindu-se particularitatile sau noutatile reglementarilor si evidentiindu-se, cand este cazul, trimiterile, lacunele si neconcordantele;
  • se ofera chei de interpretare corecta, in litera si spiritul legii, pentru noile institutii de drept civil material si procesual;
  • articolele noului Cod civil sunt insotite de trimiteri la dispozitiile constitutionale, ale tratatelor sau conventiilor la care Romania este parte;
  • pentru prima data exista trimiteri directe in cuprinsul codului la articolele care definesc notiunile fundamentale sau specifice si cele care completeaza continutul acestora;
  • fiecare cod cuprinde un tabel de corespondenta intre articolele noului Cod civil sau noului Cod de procedura civila si vechiului cod civil ori de procedura civila;
  • pentru ca, pentru prima data, intr-un amplu tabel de corespondenta se face trimitere directa de la articolele noilor coduri la legile civile speciale si complementare abrogate sau, dupa caz, modificate;
  • pentru prima data, in tomurile II si III, se regaseste grupata tematic legislatia civila - derogatorie si complementara - conexa noului Cod civil si, respectiv, noului Cod de procedura civila;
  • pentru prima data, in tomul IV, se regaseste grupata, de asemenea tematic, legislatia civila internationala, de drept material si formal (procesual si conflictual).

Noul Cod civil si Noul Cod de procedura civila constituie dreptul comun (ius commune) pentru toate materiile la care se refera litera si spiritul acestora, de la care insa prin legi particulare legiuitorul poate deroga sau, dupa caz, il poate intregi.

In consecinta, dreptul civil (ius civile, in acceptiunea moderna, sau ius privatum, in acceptiunea clasica, romana) nu se reduce la Noul Cod civil, in privinta normelor de drept material, substantial, si nici la Noul Cod de procedura civila, in privinta normelor de drept procesual.

Or, in conditiile in care cele doua coduri nu sunt si nici nu pot fi unicele surse de ordin legislativ (pozitiv) ale normelor de drept civil, intrebarea care se pune pentru orice teoretician si mai ales practician al dreptului este aceea legata de cum ar putea fi cunoscuta, in mod cert si efectiv, intreaga legislatie civila? Sau, cel putin legislatia civila primara? Care este relatia concreta dintre noile coduri si legislatia civila speciala si complementara, mentinuta in vigoare dupa intrarea in vigoare a noilor coduri si, bineinteles, legislatia civila viitoare? Care sunt normele civile speciale si complementare incompatibile cu dispozitiile noilor coduri? Si, in fine, care va fi evolutia viitoare a legislatiei civile nationale si care va fi statutul acesteia in raport de legislatia civila internationala actuala si viitoare?

Pentru a raspunde la aceste intrebari si altele similare sau convergente este necesara cunoasterea integrala a legislatiei civile primare, in vigoare la 1 octombrie 2011 si, bineinteles, aceea de la data intrarii in vigoare a Noului Cod de procedura civila.

Accesul rapid, direct si efectiv la noua legislatie civila il poate da numai un codex, alcatuit din toate sau cel putin din principalele reglementari legale aplicabile raporturilor civile materiale si procesuale, indiferent de obiectul lor sau de calitatea partilor - persoane fizice sau persoane juridice, profesionisti sau neprofesionisti, angajatori sau salariati, profesionisti sau consumatori etc. -, si structurat dupa anumite criterii rationale si riguroase, materiale si formale, si tinand totodata seama de caracterul reglementarilor respective, de drept comun (ius commune) sau de exceptie, derogatorii (ius singulare sau ius speciale).

Acest amplu proiect demarat de domnul profesor Marian Nicolae, membru al comisiilor de redactare a noilor coduri civile, vine in intampinarea nu numai a practicienilor, ci si a studentilor si teoreticienilor cu o editie critica a NOULUI COD CIVIL si a NOULUI COD DE PROCEDURÃ CIVILÃ care cuprinde trimiteri legislative si observatii relevante in interpretarea noilor dispozitii, precum si cu o ampla selectie legislativa de natura sa ofere fiecaruia dintre noi, o imagine de ansamblu asupra legislatiei civile existente.

Structurat in 4 tomuri acest codex cuprinde: Tomul I - Noul Cod civil, editie critica; Tomul II - Legi conexe - derogatorii si complementare - Noului Cod civil; Tomul III - Noul Cod de procedura civila, editie critica, legislatie speciala conexa; si, in fine, Tomul IV - Acte normative internationale si reglementari de drept international privat.

Conceput intr-o maniera noua, moderna (critica), dar si clasica si sistemica totodata, acest CODEX IURIS CIVILIS este un instrument de lucru care nu trebuie sa lipseasca din biblioteca niciunui jurist, fie ca vorbim de studenti, masteranzi, practicieni sau teoreticieni ai dreptului.

Cartea "Set Codex Iuris Civilis. Tomul 1+2" a fost publicata in categoria Drept si legislatie / Coduri si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 26.12.2017. A fost scrisa de Marian Nicolae si a fost publicata de editura Universul Juridic. Se poate cumpara cartea Set Codex Iuris Civilis. Tomul 1+2 prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Set Codex Iuris Civilis. Tomul 1+2" este de 400 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: iulie 2012
ISBN: 9789731277257
Pagini: 900, 1600
Format: 17 x 24 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro
Subiecte: codes iuris civilis

Pret Set Codex Iuris Civilis. Tomul 1+2

Produse similare si recomandari

Mostenirea legala. In Noul Cod Civil
Veronica Stoica, Laurentiu Dragu
29.00 RON
Set Codex Iuris Civilis. Tomul 1+2
Marian Nicolae
400.00 RON
Codul penal (Legea nr. 286/2009)
prof. univ. dr. Valerian Cioclei
9.90 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Set Codex Iuris Civilis. Tomul 1+2. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Marian Nicolae

Marian Nicolae a publicat inca 12 carti prezente in libraria noastra, Revista romana de drept privat nr. 5/2009 : Anul Serban Beligradeanu, Revista romana de drept privat nr. 1/2010 - Anul Viorel Mihai Ciobanu, Revista romana de drept privat nr. 2/2010 : Anul Viorel Mihai Ciobanu, Revista romana de drept privat nr. 3/2010 : Anul Viorel Mihai Ciobanu, Drept civil roman editia a IX a, Institutii de drept civil : Curs selectiv pentru licenta2009/2010, Institutii de drept civil - curs selectiv pentru licenta 2006 - 2007, Revista romana de drept privat nr. 2/2009 : Anul Serban Beligradeanu, Tratat de prescriptie extinctiva, Tratat de publicitate imobiliara vol. I - II, Tratat de publicitate imobiliara volumele i - ii, Tratat de publicitate imobiliara. Volumele I + II : Editia a II - a, dintre care primele 4 sunt pe stoc si pot fi expediate imediat.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter