Sa intelegem media. Extensiile omului

Sa intelegem media. Extensiile omului

Editura Curtea Veche
39,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Colectia: In afara colectiilor

Recenzie Sa intelegem media. Extensiile omului

Noile mijloace media fac să dispară centrele de putere stabilite, de pretutindeni, odată cu presupunerile noastre fundamentale.
Să înţelegem media este una dintre cele „6 lucrări de bază ale gândirii secolului XX“, un tur de forţă, de inteligenţă şi analiză ce marchează un punct de cotitură în istoria ideilor. Într-un stil rapid, animat, debordând de erudiţie şi satiră, McLuhan prezintă o interpretare radicală a istoriei, având ca actor principal comunicarea media.

Aceasta, ca şi forţele ascunse ce modelează omul şi societatea, este de obicei ignorată. Ignorarea formelor media, tendinţa noastră de a nu le lua în seamă, este un eşec al „culturii cărţii“ sau al percepţiei occidentale în general, obsedată de conţinut, şi trebuie să se reinventeze în noul mediu electronic. Încă din primul capitol, „Mediul este mesajul“, McLuhan ne invită să ne debarasăm de vechile obiceiuri de gândire şi să adoptăm noi criterii pentru percepţie şi cunoaştere.

Publicată prima oară în 1964, Să înţelegem media: extensiile omului l-a propulsat pe Marshall McLuhan pe scenele lumii şi l-a transformat într-unul dintre cei mai cunoscuţi intelectuali ai tuturor timpurilor.

În textul său îndrăzneţ, Marshall McLuhan duce interpretările la noi înălţimi, explorând implicaţiile unor tehnologii, precum radioul şi televiziunea, telefonul şi telegraful, jocurile, îmbrăcămintea şi banii — toate modalităţile de comunicare cu impact asupra ordinii sociale. Ceea ce McLuhan ne provoacă să facem este să plonjăm în ceea ce el numeşte „procesul creativ de cunoaştere“.

Cartea "Sa intelegem media. Extensiile omului" a fost publicata in categoria Mass-media, jurnalism / Massmedia. Jurnalism si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 25.12.2017. A fost scrisa de Marshall Mcluhan si a fost publicata de editura Curtea Veche. Se poate cumpara cartea Sa intelegem media. Extensiile omului prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Sa intelegem media. Extensiile omului" este de 39 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2011
ISBN: 978-973-669-748-7
Pagini: 488
Format: 14 x 20,5 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Sa intelegem media. Extensiile omului

Produse similare si recomandari

Manual de jurnalism (vol .I)
Mihai Coman
26.94 24.25 RON
Despre televiziune
Pierre Bourdieu
9.90 RON
Manual de jurnalism
Mihai Coman
47.66 RON
Sociologia mass-media
Remy Rieffel
26.94 RON
Talk show-ul
Patrick Charadeau, Ghiglione Rodolphe
16.20 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Sa intelegem media. Extensiile omului. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Marshall Mcluhan

Pe langa "Sa intelegem media. Extensiile omului", autorul Marshall Mcluhan a publicat si Texte esentiale.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter