Romania regelui Carol I : Versiune in limba romana

Romania regelui Carol I : Versiune in limba romana

75,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Numar de pagini : 152; Format : 23 x 28 cm; ISBN : 978-973-1805-46-7

Recenzie Romania regelui Carol I : Versiune in limba romana

Regatul Roman se prezinta in jurul anului 1900 ca o fericita exceptie in Balcani, unde o parte din dinastiile autohtone sau germane sunt zguduite sau eliminate ca urmare a unor conflicte externe si a unor tulburari interne.

Regele Carol I de Hohenzollern-Sigmaringen, chemat la tron in 1866, isi putea contempla cu satisfactie opera. Principatul, aflat sub protectia Marilor Puteri din 1858, si-a castigat independenta fata de Turcia gratie armatei sale reorganizate si echipate prin ingrijirea directa a suveranului, s-a marit prin alipirea Dobrogei in 1878 si s-a proclamat regat in 1881.

In Balcani pozitia Romaniei se imbunatateste treptat, recunoscandu-i-se odata cu cel de-al Doilea Razboi Balcanic, si prin tratatul de pace de la Bucuresti din 10 august 1913, rolul de arbitru in aceasta zona. Albumul de fata isi propune ca prin intermediul a 152 de pagini si peste 100 de imagini sa va prezinte Tarile Romane in perioada Regelui Carol I.

Despre autor :

Matei Cazacu s-a nascut la 11 iulie 1946. Din 1979 este cercetator la Centre National de la Recherche Scientifique (CNRS) din Franta si din 1992 conferentiar la Institut National des Langues et Civilisations Orientales (INALCO) din Paris.

Absolvent al Facultatii de Istorie din cadrul Universitatii Bucuresti. În 1979 obtine, la Universitatea Paris I Sorbonne Panthéon, titlul de doctor în istorie si civilizatie bizantina si postbizantina. Între 1975 si 1992 este conferentiar laUniversitatea Paris IV, Sorbonne Nouvelle. Din 1982, a activat ca membru în Asociatia pentru Apararea Monumentelor Istorice din România si în operatiunea Villages roumains.
 

Cartea "Romania regelui Carol I" a fost publicata in categoria Arta / Albume si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 25.12.2017. A fost scrisa de Matei Cazacu si a fost publicata de editura Noi Media Print. Se poate cumpara cartea Romania regelui Carol I prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Romania regelui Carol I" este de 75 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Format: carte
Limba: ro

Pret Romania regelui Carol I : Versiune in limba romana

Produse similare si recomandari

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Romania regelui Carol I : Versiune in limba romana. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Matei Cazacu

Matei Cazacu a publicat inca 2 carti prezente in libraria noastra, Romania regelui Carol I : Versiune in limba engleza, Minuni, vedenii si vise premonitorii in trecutul romanesc, dintre care prima este pe stoc si poate fi expediata imediat.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter