Romania dupa criza - reprofesionalizarea

Romania dupa criza - reprofesionalizarea

Editura Compania
35,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Recenzie Romania dupa criza - reprofesionalizarea

Încotro merge România ? Vi se pare că vremurile au de ce să ne îngrijoreze ?
Vă propunem un volum unic, din care puteţi afla care este starea naţiunii,
cum s-a ajuns aici şi ce perspectivă ne-ar fi de folos pe termen mediu şi lung.
Sunt răspunsurile unor specialişti, academicieni şi cercetători la semnalele
de alarmă din domeniile lor şi la confuzia din societatea românească.
Din 2008 încoace, rapoartele anuale ale Institutului de Proiecte pentru Inovaţie
şi Dezvoltare (IPID) se constituie în adevărate radiografii ale situaţiei din
economie, învăţământ, agricultură, de pe piaţa muncii etc. Însoţite de analize
ale unor planuri de perspectivă pe etape şi sugestii de măsuri necesare în imediat, ele au fost menite să contribuie la efortul de modernizare a structurilor statului, la adoptarea şi aplicarea acelor politici publice şi strategii care să-i permită României să-şi respecte angajamentele ca ţară membră a UE şi a NATO. Din păcate, după ce s-au tot făcut schimbări mici şi medii, zise « reforme », în lipsa unui proiect naţional integrator,

cu obiective clare, rezultatul se rezumă în 2010 la sărăcie, haos şi demoralizare.
Criza nu e o cauză a nefericirii noastre actuale, ci mai degrabă revelatorul unor slăbiciuni structurale – la mijlocul volumului, o « istorie a României » mai puţin obişnuită, clădită pe date economice şi ocupaţionale, pune degetul pe rana veche a raporturilor dintre elite şi mase, nu fără a schiţa şi căile de ieşire din impas. Miza se vede astfel pusă pe capitalul uman, pe reprofesionalizarea lui, iar energiile sunt orientate pe făgaşul raţional al unor programe existente, ce respectă principiile de dezvoltare durabilă. Căci oamenilor trebuie să li se redea mai întâi rostul, pentru ca ei să poată produce o bunăstare echitabilă, fiind şi beneficiarii unui mediu mai curat şi mai sănătos.
Poate că România după criză va fi o surpriză pentru cei care înclinau să creadă că au pierit de pe aceste meleaguri şi buna credinţă, şi competenţa, şi dragostea de neam. Iată că motive de speranţă ar mai fi totuşi, aşa cum mai există, de altfel, şi destule resurse.


Au colaborat la acest volum : Mircea Maliţa, Călin Georgescu, Daniel Dăianu, Lucian-Liviu Albu, Adrian Curaj, Cristian Hera, Victor Giurgiu, Vasile Gheţău, Ioan Dan Gheorghiu, Ionel Haiduc, Cezar Bîrzea, Ciprian Fartuşnic, Florian Colceag, Cristian Pîrvulescu.

Libraria noastra este onorata sa va prezinte cartea "Romania dupa criza - reprofesionalizarea", publicata in 3 categorii, Economie / Economie mondiala, Economie / Istorie economica, Economie / Strategii economice, iar inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 25.12.2017. A fost scrisa de Mircea Malita, Calin Georgescu, si a fost publicata de editura Compania. Se poate cumpara cartea Romania dupa criza - reprofesionalizarea prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Romania dupa criza - reprofesionalizarea" este de 35 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Format: carte
Limba: ro

Pret Romania dupa criza - reprofesionalizarea

Produse similare si recomandari

Dezvoltarea ca libertate
Amartya Sen
20.00 RON
Cum sa iti gasesti clienti
Francine Carton
29.90 RON
Centrele de putere ale lumii
conf. dr. Vasile Paul, Ion Coscodaru
20.00 RON
Economia, firma si managementul bazate pe cunostinte
Nicolescu Ovidiu, Luminita Nicolescu
39.00 RON
Evolutia gandirii economice. Editia a IV-a
Gheorghe Popescu
129.00 RON
Modelare & Simulare economica. Breviar
Camelia Ratiu-Suciu
16.00 RON
Politici macroeconomice de integrare a Romaniei in Uniunea Europeana
Marius Bacescu, F. Dumitrescu, Angelica Bacescu-Carbunaru, Monica Condruz-Bacescu
49.00 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Romania dupa criza - reprofesionalizarea. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Despre autori

Mircea Malita

Mircea Malita a publicat inca 7 carti prezente in libraria noastra, Intre razboi si pace, Zidul si iedera, CUMINTENIA PAMANTULUI, Jocuri pe scena lumii, Tablouri din razboiul rece : Memorii ale unui diplomat roman, Zece mii de culturi ed. ii, Zid de pace, turnuri de fratie : Deceniul deschiderii, 1962-1972, dintre care primele 2 sunt pe stoc si pot fi expediate imediat.

Calin Georgescu

Deocamdata in afara de "Romania dupa criza - reprofesionalizarea", in libraria noastra nu mai avem nici o alta carte a autorului Calin Georgescu.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter