Regimuri matrimoniale

Regimuri matrimoniale

Editura Hamangiu
53,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Anul aparitiei : 2010; Numar de pagini : 464; ISBN : 978-606-522-224-3

Recenzie Regimuri matrimoniale

Lucrarea de faţă se doreşte a fi un manual de iniţiere în dreptul regimurilor matrimoniale, destinat nu numai studenţilor masteranzi şi celor de la cursurile de licenţă, dar şi tuturor acelora interesaţi să descopere ceea ce Noul Cod civil ne oferă în această materie.
În perspectiva intrării în vigoare a Noului Cod civil, rolul practicianului în drept se va reconfigura, dat fiind că materia însăşi devine una complexă, iar soluţiile prezintă neîndoielnic multiple elemente de noutate. Regimurile matrimoniale vor constitui o provocare, în principal pentru notari publici şi avocaţi, dar în egală măsură şi pentru celelalte profesii juridice, precum magistraţi şi, nu în ultimul rând, consilieri juridici din anumite sectoare de activitate.
Fără a minimaliza transformările aduse altor mari instituţii ale Codului civil, în materia regimurilor matrimoniale s-au realizat poate cele mai profunde schimbări pe care doctrina le propunea în mod repetat şi pe care viaţa le cerea cu insistenţă. Reintegrarea reglementării relaţiilor de familie în Codul civil nu constituie doar un element de tehnică legislativă, ci presupune realizarea conexiunilor cu celelalte instituţii mari ale dreptului civil, precum bunurile, obligaţiile sau succesiunile, în acest sens, efortul autoarelor s-a orientat în direcţia explicării conţinutului noii reglementări, cu plusurile şi minusurile ei.
În sfârşit, din raţiuni didactice, dar şi pentru a face accesibilă lucrarea unui public cât mai larg, aceasta a fost structurată într-o manieră care să permită atât accesul rapid la informaţia de bază, constând în explicarea conţinutului vechii şi noii reglementări, cât şi aprofundarea anumitor aspecte, inclusiv din perspectiva legislaţiei comparate care s-a dovedit a fi de o diversitate spectaculoasă şi uneori deconcertantă, explicabilă prin diversitatea însăşi a tradiţiilor, moralei şi mentalităţilor specifice fiecărei naţiuni şi care îşi pun adânc amprenta asupra reglementării raporturilor de familie.

Cartea "Regimuri matrimoniale" a fost publicata in categoria Beletristica / Beletristica si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 02.01.2018. A fost scrisa de Marieta Avram, Cristina Nicolescu, si a fost publicata de editura Hamangiu. Se poate cumpara cartea Regimuri matrimoniale prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Regimuri matrimoniale" este de 53 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Format: carte
Limba: ro

Pret Regimuri matrimoniale

Produse similare si recomandari

Fiul Arhanghelului Mihail
Allan Massie
29.90 RON
Ardath
Marie Corelli
16.35 RON
Papesa Ioana
Donna Woolfolk Croos
44.90 RON
Risc asumat
Robin Cook
24.99 RON
Lumea teatrului
Daisy Logan
5.00 RON
Aventura si provocare
Alice Harrison
7.00 RON
Povesti despre nebunia obisnuita
Charles Bukowski
39.99 RON
Obsesiile antihristilor moderni
Petre Dogaru
29.98 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Regimuri matrimoniale. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Despre autori

Marieta Avram

Marieta Avram a publicat inca 4 carti prezente in libraria noastra, Actul unilateral in dreptul privat, Codul familiei si legile conexe : Editia 2008 , Codul familiei si legile conexe : Actualizat 15.02.2011, Codul familiei si legile conexe (actialuzat la 01.04.2009) : Cod 349.

Cristina Nicolescu

Pe langa "Regimuri matrimoniale", autorul Cristina Nicolescu a publicat si Regimurile matrimoniale conventionale in sistemul noului Cod civil roman : Abordare istorica, utilitarista si comparativa.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter