Realismul si balanta de putere. O noua dezbatere

Realismul si balanta de putere. O noua dezbatere

Editura Polirom
34,95 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Colectia: Collegium
Seria: Relatii internationale

Recenzie Realismul si balanta de putere. O noua dezbatere

Realismul si balanta de putere. O noua dezbatere este o conversatie despre meritele celei mai recente faze a cercetarii realiste asupra relatiilor internationale. Timp de cel putin saizeci de ai, si realistii, si neorealistii au fost ocupati cu definirea, apararea si infrangerea diferitelor versiuni ale teoriei realiste. Pe de o parte, grupuri succesive de cercetatori realisti au prezentat interpretarea lor preferata, intotdeauna pe baza explicatiilor precedente. Realistii clasici, de pilda, au fost criticati de realistii structurali, care la randul lor au intampinat opozitia neotraditionalistilor. Pe de alta parte, desi cercetatorii reorealisti au oferit vederi radical diferite asupra modului in care functioneaza sistemul international si asupra factorilor ce influenteaza comportamentul statelor, si ei si-au alaturat versiunile celei predominante la acea vreme in canonul realist.

Aceasta carte este structurata in jurul argumentului conform caruia judecatile despre teorii ar trebui fondate pe sisteme de evaluare alese in mod constient, iar acele selectii ar trebui facute cu atentia cuvenita punctelor forte si limitelor dovedite de standardele respective. Cartea are ca punct de plecare un eseu apartinand lui John Vasquez (1997) ce argumenteaza ca, atunci cand se utilizeaza criteriile unei anumite metateorii, cercetarea realista recenta devine problematica. Vasquez aplica Metodologia Programelor de Cercetare Stiintifica (MPCS) a lui Imre Lakatos unei succesiuni de varinate ale teoriei realiste si le gaseste necorespunzatoare.

Cartea reprezinta cea mai recenta iterare din cadrul lungului dialog dintre realisti si criticii lor.

Din cuprins:

 • Paradigma realista si programele de cercetare degenerative versus progresive
 • Evaluarea teoriilor
 • Puterea progresiva a realismului
 • Cercetari progresive asupra aliantelor degenerative
 • Noile cercetari realiste asupra aliantelor
 • Lakatos si neorealismul
 • Noua dezbatere asupra balansarii puterii
 • De ce realismul nu functioneaza bine in cazul istoriei internationale
 • Balantele si balansarea
 • Exista o balanta de putere?
 • Logica si evidentele neorealismului
 • Functii paradoxale in aliantele internationale
 • Aliantele, balantele de amenintari si neorealismul
 • Masurarea puterii – si a puterii teoriilor
 • Evolutia necesara si naturala a realismului structural
Cartea "Realismul si balanta de putere. O noua dezbatere" a fost publicata in categoria Istorie / Relatii Internationale. Diplomatie si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 23.12.2017. A fost scrisa de John A. Vasquez, Colin Elman, si a fost publicata de editura Polirom. Se poate cumpara cartea Realismul si balanta de putere. O noua dezbatere prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Realismul si balanta de putere. O noua dezbatere" este de 34.95 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2012
ISBN: 978-973-46-1908-5
Pagini: 360
Format: 16 x 23,5 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Realismul si balanta de putere. O noua dezbatere

Produse similare si recomandari

Guvernanta
Anne Mette Kjaer
27.00 RON
Securitatea umana
Mary Kaldor
29.00 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Realismul si balanta de putere. O noua dezbatere. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Despre autori

John A. Vasquez

Deocamdata in afara de "Realismul si balanta de putere. O noua dezbatere", in libraria noastra nu mai avem nici o alta carte a autorului John A. Vasquez.

Colin Elman

Deocamdata in afara de "Realismul si balanta de putere. O noua dezbatere", in libraria noastra nu mai avem nici o alta carte a autorului Colin Elman.

Relatii internationale

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter