Razboiul din Bom Fim

Razboiul din Bom Fim

Editura Univers
29.00 14.90 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Recenzie Razboiul din Bom Fim

Moacyr Scliar (1937-2011) s-a nascut in Porto alegre, in statul brazilian Rio Grande do Sul, intr-o familie de evrei emigrata din Basarabia. A studiat medicina si a practicat aceasta profesie pana in 1987, in paralel cu o cariera literara care i-a adus o faima internationala. Moacyr Scliar a inceput sa se impuna ca o voce distincta in literatura braziliana o data cu publicarea celui de-al doilea volum de povestiri, Carnavalul animalelor (1978), o carte in care se intretes alegoria, fabula, folclorul si incursiunile in metafictiune de tip Borges. Cele mai cunoscute dintre romanele sale (Centaurul din gradina, Max si felinele, Femeia care a scris Biblia, Ciudatul popor al lui Rafael Mendes) au fost traduse in unsprezece limbi straine.

In Razboiul din Bom Fim, Joel si banda de baieti de pe strada lui poarta un razboi imaginar impotriva nazistilor; fratele lui, Nathan, canta dumnezeieste la vioara si poate zbura deasupra cartierului; un alt copil inghite o pulbere insecticida si se transforma intr-un gandac urias - poveste care, scrie cu ironie naratorul, a mai fost spusa de Kafka intr-un fel usor diferit. In acest roman, cele mai realiste si mai banale scene si dialoguri se combina cu stranietatea si fantezia in realismul magic, intr-o revolta constanta impotriva "tiraniei normalitatii", dupa expresia lui Moacyr Scliar.

"Samuel era nefericit şi se mai consola răsfăţând-o pe pisica Lisl. Pisica era bătrână şi avea blana în întregime albă. Rolul ei în casă era să-1 fugărească..." Continuare...

"Venea vara şi după aceea venea Hanuka, Sărbătoarea Luminilor. Joel şi Nathan aprindeau lumânări în amintirea Maccabeilor. Venea Pastele şi mâncau azimă în amintirea Fugii..." Continuare...

Cartea "Razboiul din Bom Fim" a fost publicata in categoria Beletristica / Literatura universala si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 29.12.2017. A fost scrisa de Moacyr Scliar si a fost publicata de editura Univers. Se poate cumpara cartea Razboiul din Bom Fim prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Razboiul din Bom Fim" este de 14.9 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2012
ISBN: 978-99931-13-44-7
Pagini: 128
Format: 13 x 20 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Razboiul din Bom Fim

Produse similare si recomandari

Cosmos
Witold Gombrowicz
34.99 RON
Marile sperante
Charles Dickens
39.90 RON
Un studiu in rosu
Sir Arthur Conan Doyle
12.00 RON
Cronici romantate
Boris Vian
20.00 RON
Singur pe Lume
Hector Malot
10.00 RON
Curaj, ne maritam!
Germaine Acremant
19.00 8.00 RON
Puterea autenticitatii
Mike Robbins
30.00 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Razboiul din Bom Fim. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Moacyr Scliar

Deocamdata in afara de "Razboiul din Bom Fim", in libraria noastra nu mai avem nici o alta carte a autorului Moacyr Scliar.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter