Ranile memoriei. Nucsoara si rezistenta din munti

Ranile memoriei. Nucsoara si rezistenta din munti

Editura Polirom
29,95 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Seria: Seria de autor Aurora Liiceanu

Recenzie Ranile memoriei. Nucsoara si rezistenta din munti

Devenita simbol al rezistentei anticomuniste, comuna Nucsoara si-a facut treptat o imagine publica, fara insa a se constitui intr-un obiect de cercetare care sa raspunda la o intrebare simpla: cum a fost posibil ca, intr-o comuna de munte, Ministerul de Interne sa trimita in perioada 1949-1958 cel mai mare numar de securisti pe cap de locuitor? Si cat de mare a fost rezistenta locala, incat eforturile de prindere a grupului de partizani Arnautoiu - la care au conlucrat Militia, Securitatea si Trupele de Securitate - sa dureze aproape zece ani?

Putem avea o aproximare a amplorii acestei miscari mentionand doar ca lista de condamnati cu care se incheie cartea Ioanei-Raluca Voicu-Arnautoiu cuprinde 97 de nume, lipsind desigur, numele celor mai multi care au murit pe parcusrul perioadei. Practic, in comuna Nucsoara nimeni nu a scapat urgiei comunismului, nimeni nu s-a sustras statutului de victima directa sau indirecta.

"Patru ani mai tîrziu Reforma agrară din 1945 a schimbat, fără îndoială, tabloul repartiţiei pămîntului agricol la nivelul întregii ţări. Această distribuţie nu era..." Continuare...

Libraria noastra este onorata sa va prezinte cartea "Ranile memoriei. Nucsoara si rezistenta din munti", publicata in 3 categorii, Istorie / Istoria romanilor, Psihologie / Psihologie, Sociologie / Sociologie, iar inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 24.12.2017. A fost scrisa de Aurora Liiceanu si a fost publicata de editura Polirom. Se poate cumpara cartea Ranile memoriei. Nucsoara si rezistenta din munti prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Ranile memoriei. Nucsoara si rezistenta din munti" este de 29.95 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2012
ISBN: 978-973-46-2798-1
Pagini: 360
Format: 12 x 18,5 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Ranile memoriei. Nucsoara si rezistenta din munti

Produse similare si recomandari

Codex Comanicus
Vladimir Drimba
11.34 RON
Guvernarea Miron Cristea
Cristian Petcu
35.00 RON
The Identity of Romania
Keith Hitchins
30.00 RON
Romania, romanii si comunismul
Radu Theodoru
22.00 RON
Aprilie 1964 - Primavara de la Bucuresti
Liviu Taranu, Florian Banu
24.96 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Ranile memoriei. Nucsoara si rezistenta din munti. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Aurora Liiceanu

Aurora Liiceanu a publicat inca 12 carti prezente in libraria noastra, Care pe care: femei si bărbati, Prin perdea, Cuvinte incrucisate, Dincolo de bine, dincoace de rau. despre iubire, La taifas, Nici alb nici negru, Patru femei, patru povesti , Patru femei, patru povesti (Editie 2011), Prin perdea. Editie 2012, Rendez-vous cu lumea, Rendez-vous cu lumea. Editie noua, Viata nu-i croita dupa calapod, dintre care primele 2 sunt pe stoc si pot fi expediate imediat.

Seria de autor Aurora Liiceanu

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter