Puterea premonitiilor. Cunoasterea viitorului iti poate schimba viata

Puterea premonitiilor. Cunoasterea viitorului iti poate schimba viata
Fragment Puterea premonitiilor. Cunoasterea viitorului iti poate schimba viata

Editura Lifestyle
35,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Aş putea să evit aceste surse de informaţie, dar sunt legat de ele. îmi explic nevoia de a cunoaşte vremea în milioane de feluri. Călătoresc mult; trebuie să anticipez întârzierile de la I aeroport, trebuie să ştiu ce fel de haine să îmi iau în călătorie şi aşa mai departe. Dar acest obicei este mai mult decât ceva practic. M-am „însurat" cu vremea - sunt aşa de legat de ea, că nu pot să îmi dau seama dacă eu sunt cel care consumă informaţii legate de vreme sau vremea mă consumă pe mine.
Există însă o excepţie, o perioadă în fiecare an, în care intru în post în ceea ce priveşte informaţiile despre vreme. De ani de zile, împreună cu soţia mea, Barbara, ne retragem în zonele înalte din Wyoming sau Idaho, de-a lungul Marii Diviziuni Continentale, unde facem camping, timp de două sau trei săptămâni. Acesta a devenit un pelerinaj de refacere, care ne dă energie şi susţinere pentru tot restul anului. Locuim în cort şi mergem în drumeţii, pescuim la muscă, citim şi scriem. Compunem capitole şi facem proiecte pentru noi cărţi. Dar, mai ales, ne bucurăm să trăim într-un mediu în care previzibil este numai faptul că este imprevizibil. Câteva săptămâni, în mijlocul verii, putem să fim siguri că vremea ne va uimi oferindu-ne orice, de la condiţii plăcute până la furtuni violente, lapoviţă şi ninsoare şi tot ce poate fi între acestea. Ne-am trezit cu ninsoare de o jumătate de metru aşternută pe cort, altădată vântul a dărâmat un cort peste noi, fulgerul a lovit exact în apropierea noastră, am făcut oameni de zăpadă în august, am dezgheţat zăpadă ca să avem apă pentru cafeaua de dimineaţă. Unul dintre lucrurile care ne aduc înapoi, an după an, este pura surpriză a acestui haos climatic.
Un mister este o situaţie al cărei rezultat nu îl cunoaştem, o plonjare în necunoscut. Există dovezi convingătoare cum că să participi la mistere este important pentru sănătatea noastră mentală şi fizică. Şoarecii care sunt dornici să alerge prin labirinturi pe unde nu au mai fost nicicând au o viaţă în mod semnificativ mai lungă decât a celor care dau înapoi.41' femeile care deseori se implică în minimi stere - să citească romane, să rezolve jocuri de puzzle sau cuvinte încrucişate, să aibă experienţe noi care le scot din rutină - îşi păstrează facultăţile mentale până mai târziu în viaţă, mai mult decât femeile care sunt fixate în rutină şi se feresc de noutate.4-"
Există acum software-uri care-i provoacă pe oamenii în vârstă să se arunce în necunoscut, ca să le fie perfecţionate abilităţile mentale421 şi să le fie îmbunătăţită „vârsta creierului", printr-o tehnică numită „neurobiotică" sau „stimulare neuronală".
Toate acestea sugerează că suntem făcuţi să fim surprinşi. Natura, se pare, iubeşte misterele.
Premoniţiile reprezintă antimisterele. Transformă necunoscutul în cunoscut, uneori salvându-ne pielea, atunci când ne fac atenţi la dezastrele care urmează sau la problemele de sănătate.
Aşa că avem de-a face cu un paradox: surpriza, misterul şi necunoaşterea sunt importante pentru sănătatea noastră, dar eradicarea surprizei, prin premoniţii, poate, de asemenea, să fie în beneficiul nostru. Trebuie să facem loc în viaţa noastră Şi pentru cunoscut, şi pentru necunoscut, pentru certitudine Şi incertitudine.

Pret Puterea premonitiilor. Cunoasterea viitorului iti poate schimba viata

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter