Psihologia mediatorului

Psihologia mediatorului

Editura Trei
49,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Colectia: Psihologie-Psihoterapie

Recenzie Psihologia mediatorului

Ce înseamnă să devii mediator? De ce unii mediatori sunt eficienţi, şi alţii ineficienţi? Ce calităţi te ajută în rezolvarea disputelor? Este un talent înnăscut sau sunt calităţi ale căror dimensiuni pot fi dezvoltate? Cursurile de specialitate în domeniu s-au axat în primul rând pe îmbunătăţirea tehnicilor mediatorilor şi pe sporirea înţelegerii teoriei din spatele practicii. În volumul de faţă autorii se concentrează asupra unui al treilea aspect al evoluţiei unui mediator şi anume asupra dezvoltării personale a acestuia, susţinând că «prezenţa» mediatorului, aspect care are un impact profund asupra procesului de mediere, este mai degrabă dictată de cine este acel mediator decât de ce este el sau ce face el.

Cartea se adresează atât mediatorilor care doresc să îşi sporească abilităţile de a rezolva conflicte şi să îşi depăşească limitele de cunoaştere şi îndemânare din acest domeniu, oferind cititorului un sprijin în descoperirea propriului drum către un stil propriu, cât şi psihologilor, psihoterapeuţilor, specialiştilor din domeniul asistenţei sociale şi tuturor celor care, în practica lor, se confruntă cu delicata problemă a facilitării soluţionării disputelor şi conflictelor.

Daniel Bowling este avocat, mediator, formator în mediere şi director al biroului Resolve de la Washington D.C. A fost primul CEO al ACR (The Association for Conflict Resolution), director executiv al SPIDR (Society of Professionals in Dispute Resolution) şi fondator al primei organizaţii de mediere din South Carolina.

David A. Hoffman este avocat, mediator şi evaluator la Boston Law Collaborative, o firmă multidisciplinară dedicată rezolvării conflictului. Este preşedintele secţiunii pentru rezolvarea disputelor din American Bar Association şi a fost profesor de mediere, negociere şi drept familial la Northeastern University Law School şi Harvard Law School.

Cuprins:

Introducere

 • Capitolul 1. Cum să faci pace. Calităţile personale ale mediatorului şi impactul lor asupra medierii Daniel Bowling şi David A. Hoffman
 • Capitolul 2. Care sunt calităţile personale ale mediatorului? Kenneth Cloke
 • Capitolul 3. Excelenţă neprevăzută. O explorare a măiestriei şi incompetenţei Peter S. Adler
 • Capitolul 4. Gestionarea energiei naturale a conflictelor. Mediatorii, păcălicii şi folosirea constructivă a amăgirii Robert D. Benjamin
 • Capitolul 5. Păcăliciul, prietenul mediatorului Michelle LeBaron
 • Capitolul 6. Medierea inteligentă emoţional. Patru competenţe de bază Marvin E. Johnson, Stewart Levine şi Lawrence R. Richard
 • Capitolul 7. Paradoxurile medierii David A. Hoffman
 • Capitolul 8. Medierea şi cultura vindecării Lois Gold
 • Capitolul 9. Crearea unui spaţiu sacru. Către o practică revizuită a soluţionării conflictelor Sara Cobb
 • Capitolul 10. Calităţile personale ale mediatorului. Răgazul necesar reflectării şi reînnoirii Jonathan W. Reitman
 • Capitolul 11. Stilul şi mediatorul conflictelor familiale Donald T. Saposnek
 • Capitolul 12. Lacrimi David A. Hoffman
 • Capitolul 13. Meditaţia concentrată şi medierea. Când transcendentul întâlneşte familiarul Daniel Bowling

Date despre coautori

Cartea "Psihologia mediatorului" a fost publicata in categoria Psihologie / Psihoterapie si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 26.12.2017. A fost scrisa de Coord. Daniel Bowling, Coord. David A. Hoffman, si a fost publicata de editura Trei. Se poate cumpara cartea Psihologia mediatorului prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Psihologia mediatorului" este de 49 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2012
ISBN: 978-973-707-592-5
Pagini: 384
Format: 13 x 20 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro
Subiecte: psihologia mediatorului

Pret Psihologia mediatorului

Produse similare si recomandari

O minunata nefericire
Boris Cyrulnik
30.00 RON
Psihologia mediatorului
Coord. Daniel Bowling, Coord. David A. Hoffman
49.00 RON
Psihoterapia tulburarilor anxioase
Andrews Gavin, Crino Rocco, Caroline Hunt, Lisa Lampe
79.00 RON
Psihoterapie si Consiliere Gestalt
Phil Joyce, Charlotte Sills
32.50 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Psihologia mediatorului. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Despre autori

Coord. Daniel Bowling

Deocamdata in afara de "Psihologia mediatorului", in libraria noastra nu mai avem nici o alta carte a autorului Coord. Daniel Bowling.

Coord. David A. Hoffman

Deocamdata in afara de "Psihologia mediatorului", in libraria noastra nu mai avem nici o alta carte a autorului Coord. David A. Hoffman.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter