Psihanaliza si stiintele umaniste

Psihanaliza si stiintele umaniste

Editura Herald
25,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Colectia: Psihoterapia

Recenzie Psihanaliza si stiintele umaniste

"Lucrarea lui Rank si Sachs lasa impresia unui ghid stufos pentru cineva care vrea sa cuprinda panoramic, dintr-o privire - insa una scrupuloasa - ceea ce inseamna psihanaliza si utilitatea ei. De altfel autorii isi formuleaza explicit scopul acestor randuri. Psihanaliza si stiintele umaniste isi propune discutarea aplicabilitatii acestei modalitati de cunoastere la diferite domenii. Cititorul este introdus in primul capitol in ceea ce inseamna notiunea de "inconstient" si apoi focusul se muta pe relatia dintre psihanaliza si mitologie, arta, religie, filosofie, etnologie, lingvistica si pedagogie.

Lucrarea este un bun prilej de descoperire a modalitatilor de interpretare psihanalitica pentru numeroase atitudini, reactii, trairi (arta ca sublimare, semnificatia trairii mistice, filosofia analitica in calitate de reactie narcisica) dar si pentru decodarea unor teme si motive mitologice si culturale universale (semnificatia sexuala a focului si a vetrei, explicarea mitului oedipian). Capitolul dedicat raporturilor dintre demersul psihanalitic si cel pedagogic are valoare instrumentala efectiva, anticipand rolul si importanta diverselor tipuri de terapie si consiliere pentru dezvoltarea copilului. Restul lucrarii nu presupune asadar, neaparat, aplicabilitatea psihanalizei la diverse arii de cunoastere cat, mai degraba, o redare scormonitoare, provocatoare, a unor locuri comune culturale, sociale, lingvistice, in cheie freudiana." - Irina-Gabriela Buda, "Romania libera"

Hanns SACHS (1881-1947), psihanalist austriac, s-a considerat intotdeauna un loial discipol al lui Freud, caruia ii zugraveste in lucrarile sale un portret plin de respect si simpatie. Atat in teoriile sale cat si in activitatea sa clinica el a ramas intotdeauna in cadrul teoriei freudiene. Opera (selectiv):  Ars amandi psychoanalytica (1920); Gemeinsame Tagtraume (1924);  Freud: Meister und Freund (1924);  Zur Menschenkenntnis (1936);  Psychoanalyse und Dichtung (1942); Masks of love and life: The philosophical basis of psychoanalysis (1948).

CUPRINS

  • Inconstientul si formele lui de expresie
  • Investigarea miturilor si legendelor
  • Teoria religiei
  • Etnologie si lingvistica
  • Estetica si psihologia artistilor
  • Filozofie, etica si drept
  • Pedagogie si caracterologie
Cartea "Psihanaliza si stiintele umaniste" a fost publicata in categoria Psihologie / Psihanaliza si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 23.12.2017. A fost scrisa de Rank Otto, Hanns Sachs, si a fost publicata de editura Herald. Se poate cumpara cartea Psihanaliza si stiintele umaniste prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Psihanaliza si stiintele umaniste" este de 25 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2012
ISBN: 978-973-111-271-8
Pagini: 224
Format: 13 x 20 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro
Subiecte: psihanaliza , stiinte umaniste

Pret Psihanaliza si stiintele umaniste

Produse similare si recomandari

Perversiunea
Claire Pajaczkowska
7.00 RON
Cum sa te psihanalizezi singur
A. Roberti
35.00 27.90 RON
Din secretele psihanalizei si ale istoriei sale
Andre Haynal, P. Roazen, E. Falzeder
26.16 RON
Directii noi in psihanaliza
Karen Horney
29.00 RON
Psihanaliza si stiintele umaniste
Rank Otto, Hanns Sachs
25.00 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Psihanaliza si stiintele umaniste. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Despre autori

Rank Otto

Deocamdata in afara de "Psihanaliza si stiintele umaniste", in libraria noastra nu mai avem nici o alta carte a autorului Rank Otto.

Hanns Sachs

Deocamdata in afara de "Psihanaliza si stiintele umaniste", in libraria noastra nu mai avem nici o alta carte a autorului Hanns Sachs.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter