Profetia lui Tanase

Profetia lui Tanase

Editura Proxima
23,98 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Recenzie Profetia lui Tanase

Carnavalul de la Rio... Carnavalul de la Venetia... Carnavalul German... Exista o magie a mastilor, a timpurilor trecute, a vremurilor de altadata... Ca actor am interpretat diferite personaje istorice sau fictionale si am "calatorit" nu odata prin vremuri de mult apuse. In Bucuresti, Palatul Voievodal de la Curtea Veche, Calea Victoriei, Piata Unirii si micutele stradute bucurestene ale Centrului Vechi, cu cladirile istorice si catacombele sale, gazduia in fiecare an, timp de cel putin trei zile, manifestarea "D'ale Bucurestilor, carnaval la 1900".

Personajele lui Caragiale sau Tanase, Alecsandri sau Musatescu se intalneau aici... Am participat la toate aceste manifestari cu drag. Totul se facea pentru reconstituirea atmosferei orasului de altadata, a Micului Paris de pe dealurile Dambovitei. Este atat de asemanatoare societatea de astazi cu cea din zorii seolului al XX-lea... Carnavalul a avut cinci editii, fiind organizat de Mircea Diaconu si sotia sa, actrita Diana Lupescu, intre anii 1994 si 1999. Prin aceste manifestari simteam ca ne recuperam istoria si bunele obiceiuri, spiritul civic si, nu in ultimul rand, umorul. Tot bucuresteanul se recunostea in personajele acelor timpuri, intr-un fel sau altul. Si cum tot ce e bun, ori nu e sanatos, ori ingrasa, ori Bucurestiul a ramas fara carnaval... Unde ne este carnavalul? - Conf.univ. dr. George V. Grigore

Cartea "Profetia lui Tanase" a fost publicata in categoria Beletristica / Literatura romana si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 25.12.2017. A fost scrisa de George V. Grigore si a fost publicata de editura Proxima. Se poate cumpara cartea Profetia lui Tanase prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Profetia lui Tanase" este de 23.98 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2012
ISBN: 978-606-8357-11-9
Pagini: 171
Format: 14,5 x 20,5 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Profetia lui Tanase

Produse similare si recomandari

Blogstory
Nora Iuga
1.50 RON
Institutia moarta a postei
Ionut Chiva
12.00 RON
Barbat pe tocuri
Michel Martin
18.00 RON
Ioan Slavici. Opere. Volumul VII
Ioan Slavici
68.67 RON
Rezistenta prin teatru
Dinu Kivu
29.98 RON
Versuri
Ion Minulescu
12.00 RON
Basme, nuvele, teatru
Barbu Stefanescu Delavrancea
6.54 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Profetia lui Tanase. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

George V. Grigore

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter