Prin perdea. Editie 2012

Prin perdea. Editie 2012

Editura Polirom
24,95 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Seria: Seria de autor Aurora Liiceanu

Recenzie Prin perdea. Editie 2012

Daca incercam sa identificam ceea ce face ca oamenii sa se atraga intre ei, vedem ca intram intr-un stufaris de variabile din care nu mai iesim. Partea ciudata este ca, in orice dimensiune a vietii ne plasam, fie ea biologica, psihologica sau sociala, discursul specialistilor din acel domeniu ne da impresia ca la el este secretul. dar daca incercam sa privim atractia intre persoane din toate perspectivele, lucrurile se complica atat de mult, incat pare ca totul ramane un mister. Nevoia de altul, dorinta de a nu fi singur este ceva incontrolabil. Cum se face ca dupa o separare - si in cultura noastra ea se petrece mereu in negativ, in dusmanie, cel putin in perioada imediata separarii - sa iesi la liman, gata s-o iei de la inceput? Am gasit un termen bun pentru a ma referi la perioada "" convalescentei erotice. Am numit-o "doliu erotic". De ce este scurta? Tine ea oare de individ sau de programul naturii noastre de specie?

Aurora Liiceanu isi recompune din fragmente viata, din perioada studiilor pina in anii postdecembristi, plasind in prim-plan figura fiului sau, dar si traseul profesional, cu interesante referinte la psihologie sau la maestrii cu rol formator pe care i-a cunoscut. Sint evocate de asemenea prietenele apropiate, experientele inedite precum „Suveica”, o fabrica de textile unde autoarea a fost angajata pe un post de muncitor necalificat dupa afacerea „Meditatia transcendentala”, sau, dupa 1989, experientele din televiziune. Rememorarea diferitelor episoade autobiografice prilejuieste consideratii psihologice mai generale despre maternitate, educatia copiilor, rolul prietenilor in viata noastra, relatiile de cuplu sau expunerea vietii private.

"Psiholog caută psiholog Eleni a dispărut pe neaşteptate din viaţa mea. Fizic numai. Psihologic, ea este mereu cu mine. Boala ei, de la diagnostic la sfârşitul ei, a durat doar patru luni...." Continuare...

"Causerie psihologică între femei Anul 1990 a însemnat şi posibilitatea de a ieşi din ţară. Am plecat la Budapesta, la Congresul European de Psihologie, imediat după reînfiinţarea..." Continuare...

Libraria noastra este onorata sa va prezinte cartea "Prin perdea. Editie 2012", publicata in 3 categorii, Beletristica / Corespondenta, Beletristica / Jurnale, Beletristica / Memorialistica, iar inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 24.12.2017. A fost scrisa de Aurora Liiceanu si a fost publicata de editura Polirom. Se poate cumpara cartea Prin perdea. Editie 2012 prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Prin perdea. Editie 2012" este de 24.95 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2012
ISBN: 978-973-46-2736-3
Pagini: 304
Format: 12 x 18,5 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Prin perdea. Editie 2012

Produse similare si recomandari

Corespondenta vol.3
Franz Kafka
45.00 RON
Scrisori rupte
Rabindranath Tagore
34.00 RON
 Trei mii de semne
Aura Christi
34.20 RON
Corespondenta 1946-1959
Albert Camus, Rene Char
32.99 RON
Scrisorile divinei marchize
Rabutin Chantal
9.90 RON
Timp al inimii. Corespondenta
Paul Celan, Ingeborg Bachmann
29.90 RON
Rapsodia epistolara. Volumul II
Anton Golopentia
50.00 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Prin perdea. Editie 2012. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Aurora Liiceanu

Aurora Liiceanu a publicat inca 12 carti prezente in libraria noastra, Care pe care: femei si bărbati, Prin perdea, Cuvinte incrucisate, Dincolo de bine, dincoace de rau. despre iubire, La taifas, Nici alb nici negru, Patru femei, patru povesti , Patru femei, patru povesti (Editie 2011), Ranile memoriei. Nucsoara si rezistenta din munti, Rendez-vous cu lumea, Rendez-vous cu lumea. Editie noua, Viata nu-i croita dupa calapod, dintre care primele 2 sunt pe stoc si pot fi expediate imediat.

Seria de autor Aurora Liiceanu

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter