Prieten drag, tovaras al raposatului

Prieten drag, tovaras al raposatului

Editura Curtea Veche
18,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Colectia: Byblos

Recenzie Prieten drag, tovaras al raposatului

Dezamăgit de rutina unei vieţi fără aspiraţii în Kievul postsovietic (dar şi fără un loc de muncă şi cu povara unei căsnicii ratate), Tolia hotărăşte că cel mai bine ar fi să moară.

Nu are însă vocaţie de sinucigaş şi vrea ca „ieşirea din scenă“ să nu se petreacă oricum, căci măcar acest ultim gest trebuie să îi asigure o posteritate onorabilă; la Kiev, numai oamenii importanţi sunt ucişi la comandă, niciun oarecare nu beneficiază de un asemenea sfârşit — aşa că se hotărăşte să angajeze un ucigaş plătit care să-l asasineze „ca la carte“. Nimic mai uşor: un prieten generos, fost coleg de şcoală, îl pune în contact cu un ucigaş profesionist şi îi împrumută banii pentru onorariu. Acestuia din urmă Tolia îi trimite propria fotografie pretinzând că este cea a amantului soţiei şi începe numărătoarea inversă…

Mai savuroasă chiar decât deznodământul fals hollywoodian, atmosfera iernii kurkoviene este cea care îl învăluie subtil pe cititor — în oraş, copiii se joacă de-a războiul civil cu bulgări de zăpadă, magazinele sunt incendiate în plină zi, mafioţii sunt îngrijoraţi pentru reputaţia lor, cuvântul „salariu“ a ieşit din uz şi o bătrână cumpără cu ultimii bani un cadou pentru nepoţel: un pistol cu apă.

„Cea mai importantă regulă a mea este să scriu o poveste bună, nu să încerc să explic propriile idei. Cu atât mai mult cu cât într-o poveste bună se va găsi mereu loc şi pentru nişte idei interesante.“ - Andrei Kurkov

„Kurkov descrie lumea, în stilul său minimalist şi cu o viziune inchizitorială, exact aşa cum e: fără viitor, fără trecut. Şi, mai ales, fără prezent… Mai proape de coşmar decât de vis. O lume-fantomă.“ - Télérama

Andrei Kurkov s-a născut în 1961 la Leningrad, iar în prezent locuieşte la Kiev şi la Londra. Absolvent al Institutului de Limbi Străine din Kiev, Kurkov a lucrat o vreme ca jurnalist şi cameraman, iar cariera literară şi-a început-o în timpul serviciului militar, pe când era paznic la o închisoare din Odessa.
Din anul 1996 s-a dedicat în exclusivitate scrisului, cărţile sale fiind traduse în peste treizeci de limbi şi publicate într-un tiraj general de aproximativ patru milioane de exemplare.

Kurkov îşi datorează celebritate nu numai cărţilor sale (pe lângă romane, a scris şi şapte volume pentru copii), ci şi activităţii de scenarist, carieră pe care a început-o în 1988. De-a lungul timpului, a scris optsprezece scenarii, fiind, de altfel, prezent deseori la Festivalul de Film de la Cannes. Este membru al Pen Clubului englez şi al Academiei Europene de Film.

Andrei Kurkov este considerat unul dintre cei mai importanţi scriitori contemporani de limbă rusă, bucurându-se de o popularitate deosebită în Europa, mai cu seamă în Germania, unde fiecare carte a sa este întâmpinată cu entuziasm de presă, şi în Franţa, unde romanele Moartea pinguinului (Curtea Veche Publishing, 2006) şi Prieten drag, tovarăş al răposatului au fost incluse în programa obligatorie de literatură universală.

Cartea "Prieten drag, tovaras al raposatului" a fost publicata in categoria Beletristica / Beletristica si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 23.12.2017. A fost scrisa de Andrei Kurkov si a fost publicata de editura Curtea Veche. Se poate cumpara cartea Prieten drag, tovaras al raposatului prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Prieten drag, tovaras al raposatului" este de 18 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2012
ISBN: 978-973-669-822-4
Pagini: 120
Format: 12,8 x 20,7 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Prieten drag, tovaras al raposatului

Produse similare si recomandari

Fiul Arhanghelului Mihail
Allan Massie
29.90 RON
Ardath
Marie Corelli
16.35 RON
Papesa Ioana
Donna Woolfolk Croos
44.90 RON
Risc asumat
Robin Cook
24.99 RON
Lumea teatrului
Daisy Logan
5.00 RON
Aventura si provocare
Alice Harrison
7.00 RON
Povesti despre nebunia obisnuita
Charles Bukowski
39.99 RON
Obsesiile antihristilor moderni
Petre Dogaru
29.98 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Prieten drag, tovaras al raposatului. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Andrei Kurkov

Andrei Kurkov a publicat inca 3 carti prezente in libraria noastra, Legea melcului, Moartea pinguinului, Ultima iubire a presedintelui.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter