Precum in cer, asa si pe pamant : Calatorie foto prin lumea ortodoxa romaneasca

Precum in cer, asa si pe pamant : Calatorie foto prin lumea ortodoxa romaneasca

Editura Compania
90,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Recenzie Precum in cer, asa si pe pamant : Calatorie foto prin lumea ortodoxa romaneasca

Cu un cuvânt înainte al acad. Florin Constantiniu

Album în ediţie bilingvă (română-engleză)

Unul şi acelaşi fotograf poate face zeci de feluri de poze. Uneori, cu unul şi acelaşi aparat. Poate răspunde unei comenzi de reportaj ; poate imortaliza cunoştinţe, situaţii, locuri ; se poate mira, bucura, înduioşa pe cont propriu, acumulând poze « pentru sertar » ; poate « fura » nostalgii, ezitări, aşteptări, înălţări şi uniri colective de care imaginea dă seamă mai bine decât propria lui judecată ; poate declanşa ca să-şi asigure o amintire plată şi poate obţine... un miracol.
S-au aşezat în acest album peste 210 cadre ca să spună povestea unui fel de a fi din interiorul ortodoxiei româneşti, aşa cum arată ea în ultimii doi-trei ani (2008-2011). Cristina Nichituş Roncea şi-a deschis aici arhiva de mirean care fotografiază în biserici şi mănăstiri, în atelierele şi bucătăriile lor, în chilii şi prin munţii în care călugării se duc « la pustie ».

A avut şansa de a fi acceptată şi îngăduită cum puţini sunt, graţie unui firesc şi unei simplităţi inspirând linişte şi încredere. Sentimente justificate din ceea ce se poate vedea în album : o priză directă a evenimentului, iar nu punerea lui în scenă ; bucurii mari şi sărbători ale inimii, nu o antologie a fastului ; momente de meditaţie autentică şi altele de muncă la fel de adevărată, care ţin laolaltă viaţa spirituală şi întruchiparea ei materială, cerul şi pământul existenţei, iar nu plăsmuiri eterice asociate cu cine ştie ce abstracţii.
Pentru cei care vor să-şi cureţe sufletul, ca şi pentru cei care nu cunosc această anume Românie sau pentru străinii care n-o cunosc deloc, invitaţia la călătorie prin ortodoxia răsăriteană de la noi are gustul fermecat al tradiţiei trăite chiar la timpul prezent.

Printr-un noroc, obiectivul proaspăt al aparatului de fotografiat s-a mutat de pe monumentul de arhitectură mereu pus în ramă pe omul în rasă neagră care mătură împrejurul lui, pe cel care aprinde candela, coase veşminte preoţeşti, duce vitele la păscut şi îngrijeşte de bătrâni ! O mică deplasare de accent : pasul de furnică dintre idee şi inimă. - Adina Kenereş

"De obicei, lucrările de acest fel stăruie asupra valorii artistice a ctitoriilor – mănăstiri sau biserici de mir – din ţara noastră şi a comorilor de artă şi cultură – icoane, obiecte de cult, manuscrise, cărţi – păstrate între zidurile lor. De astă dată însă, obiectivul fotografic a urmărit altceva : trăirea întru Domnul a celor care au căutat mântuirea prin desăvârşire, dar şi legătura lor cu lumea credincioşilor, în mijlocul cărora continuă să trăiască." - Acad. Florin Constantiniu

Libraria noastra este onorata sa va prezinte cartea "Precum in cer, asa si pe pamant", publicata in 2 categorii, Arta / Albume, Religie si teologie / Crestinism, iar inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 24.12.2017. A fost scrisa de Cristina Nichitus Roncea si a fost publicata de editura Compania. Se poate cumpara cartea Precum in cer, asa si pe pamant prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Precum in cer, asa si pe pamant" este de 90 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2011
ISBN: 978-973-1960-91-3
Pagini: 128
Format: 20 x 24 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Precum in cer, asa si pe pamant : Calatorie foto prin lumea ortodoxa romaneasca

Produse similare si recomandari

Arta, Stil, Costum
Adina Nanu
69.51 RON
Consemnari coregrafice
Catalin Caracas, Vivia Sandulescu
49.99 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Precum in cer, asa si pe pamant : Calatorie foto prin lumea ortodoxa romaneasca. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Cristina Nichitus Roncea

Deocamdata in afara de "Precum in cer, asa si pe pamant : Calatorie foto prin lumea ortodoxa romaneasca", in libraria noastra nu mai avem nici o alta carte a autorului Cristina Nichitus Roncea.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter