Practica judiciara neunitara. Examen selectiv

Practica judiciara neunitara. Examen selectiv

79,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Colectia: Biblioteca profesionistilor

Recenzie Practica judiciara neunitara. Examen selectiv

Practica judiciara neunitara - determinata îndeosebi de "inflaţia normativa", instabilitatea legislativa şi calitatea discutabila a unor legi, neadecvarea schemelor de personal ale instanţelor judecatoreşti la volumul de activitate în continua creştere, deficienţe în privinţa specializarii judecatorilor, insuficienţa mijloacelor pentru interpretarea şi aplicarea unitara a legii, greşita distribuire a competenţelor ş.a. - deşi nu este o problema exclusiva a justiţiei din România, constituie un temei serios de îngrijorare pentru sistemul nostru juridic, întrucât genereaza insecuritate juridica şi sporeşte neîncrederea în justiţie.

Rod al unei cercetari ştiinţifice ample, care a vizat mai multe sisteme de drept, şi care a urmarit nu numai descoperirea unor stari de lucruri, ci şi propunerea mijloacelor de îndreptare socotite necesare (materializate în primele doua volume), lucrarea de faţa prezinta critic o serie de probleme de practica neunitara care au format obiectul unor recursuri în interesul legii ori, dupa caz, au fost dezbatute în Comisia de unificare a practicii judiciare a Consiliului Superior al Magistraturii în perioada 2007-2010. Ea ilustreaza ca, din pacate, de prea multe ori, din varii motive, lumea juridica este dominata de principiul tot capita, tot sensus.

Demers temerar şi deopotriva laudabil, publicarea (chiar selectiva), în premiera, a zeci de probleme de practica judiciara neunitara raspunde unei necesitaţi tot mai simţite.

Elaborata de un colectiv valoros de autori, care, pe lânga activitatea didactica în învaţamântul superior, desfaşoara, pe paliere diferite, activitaţi de "clinica juridica", prezenta lucrare are o arie larga de adresabilitate, fiind de reala utilitate nu numai pentru teoreticienii sau practicienii dreptului, ci şi pentru cei care se pregatesc pentru o profesie juridica şi, nu în ultimul rând, pentru justiţiabilul care este îndrituit sa acţioneze cognita causa.

Cartea "Practica judiciara neunitara. Examen selectiv" a fost publicata in categoria Drept si legislatie / Practica judiciara si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 23.12.2017. A fost scrisa de Beatrice Onica-Jarka, Mircea Damaschin, Dan Lupascu, Hotca Mihai Adrian, si a fost publicata de editura Universul Juridic. Se poate cumpara cartea Practica judiciara neunitara. Examen selectiv prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Practica judiciara neunitara. Examen selectiv" este de 79 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: noiembrie 2011
ISBN: 978-973-127-586-4
Pagini: 700
Format: 17 x 24 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Practica judiciara neunitara. Examen selectiv

Produse similare si recomandari

Asigurari sociale
Gabriela Cristina Frentiu, Denisa-Livia Baldean
49.00 RON
Dreptul afacerilor
Vasile Patulea, Corneliu Turianu
24.90 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Practica judiciara neunitara. Examen selectiv. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Despre autori

Beatrice Onica-Jarka

Deocamdata in afara de "Practica judiciara neunitara. Examen selectiv", in libraria noastra nu mai avem nici o alta carte a autorului Beatrice Onica-Jarka.

Mircea Damaschin

Mircea Damaschin a publicat inca 9 carti prezente in libraria noastra, Dreptul la un proces echitabil in materie penala, Codul de procedura penala : Adnotat cu legislatie si jurisprudenta - Editia a III-a, revazuta si adaugita, Codul de procedura penala - Adnotat cu legislatie si jurisprudenta - Editia a II-a revazuta, Codul de procedura penala. Adnotat cu legislatie si jurisprudenta, Drept procesual penal : Curs universitar, Drept procesual penal - Mapa de seminarii, Drept procesual penal. Mapa de seminarii. Editia a II-a, Drept procesual penal. Practica judiciara : Teste grila, Teste grila pentru concursuri si examene, dintre care prima este pe stoc si poate fi expediata imediat.

Dan Lupascu

Dan Lupascu a publicat inca 20 carti prezente in libraria noastra, Codul penal si Noul Cod penal : Actualizat 25 ianuarie 2012, Culegere de practica judiciara : In materie de asigurari sociale, Dreptul familiei. Editia a V - a, Noul Cod penal : Legea nr. 286/2009, Noul Cod penal - Legea nr. 286/2009, Noul Cod penal si Noul Cod de procedura penala, Sistemul judiciar din Romania : Culegere de acte normative (1859-1989) - 2 volume, Codul de procedura penala - Ad Litteram. Actualizat 1 octombrie 2008, Codul de procedura penala si Noul Cod de procedura penala : Actualizat 15 martie 2011, Codul penal , Codul penal si Codul de procedura penala : Actualizat 25 ianuarie 2012, Codul penal si Codul de procedura penala - Ad litteram : Actualizat 5 mai 2011, Codul penal si codul de procedura penala. Ad litteram : Actualizat 10 septembrie 2011, Codul penal si noul cod penal. Actualizat la 15 mai 2010, Codul penal si Noul Cod penal. Legea nr. 15/1968 si Legea nr. 286/2009, Drept international privat, Dreptul familiei : Editia a IV-a, amendata si actualizata, Dreptul familiei 2011, Practica judiciara si legislatie in materia dreptului international privat, Regimul strainilor in Romania, dintre care primele 7 sunt pe stoc si pot fi expediate imediat.

Hotca Mihai Adrian

Hotca Mihai Adrian a publicat inca 12 carti prezente in libraria noastra, Bancruta frauduloasa, Infractiuni prevazute in legi speciale.Comentarii si explicatii.Editia a II a, Noul Cod Penal comentat. Volumul I - Partea generala, Regimul juridic al contraventiilor. Comentarii si explicatii : Editia a IV - a, Codul penal : Comentarii si explicatii, Infractiuni prevazute in legi speciale : Comentarii si explicatii. August 2008, Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie, Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei : Comentarii pe articole Editia a 2-a, Noul Cod penal şi Codul penal anterior : Aspecte diferenţiale şi situaţii tranzitorii, Regimul juridic al contraventiilor, Regimul juridic al contraventiilor : Comentarii si explicatii, editia 2, Teste grila pentru concursuri si examene, dintre care primele 4 sunt pe stoc si pot fi expediate imediat.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter