Povestea unei tradari : Spionajul britanic in Romania 1940-1944

Povestea unei tradari : Spionajul britanic in Romania 1940-1944

Editura RAO
41,99 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Recenzie Povestea unei tradari : Spionajul britanic in Romania 1940-1944

Bazat pe documente identificate în arhivele serviciilor speciale şi ale Ministerului de Externe de la Londra, lucrarea devoalează politica Regatului Unit faţă de România în anii celui de-al Doilea Război Mondial.

Scris într-un stil neobişnuit pentru o carte de istorie, volumul "Povestea unei trădări" focalizeaza procesul decizional la nivelul Serviciilor de informaţii britanice, relaţiile acestora cu organismele similare ale Uniunii Sovietice, opiniile cercurilor conducătoare britanice, americane şi sovietice despre organizarea postbelică a Europei Centrale şi de Răsărit.

Pe de altă parte, documentele cuprinse în volum oferă date noi despre reţeaua spionajului britanic şi despre unele dintre acţiunile pe care "Special Operations Executive" le-a montat în România. În această ordine de idei este de remarcat relaţia directă dintre misiunea Autonomus şi vastul plan de înşelare a germanilor pe care maeştrii înşelărilor, britanicii, l-au elaborat pentru a ascunde locul viitoarei debarcări din Franţa.

Libraria noastra este onorata sa va prezinte cartea "Povestea unei tradari", publicata in 2 categorii, Istorie / Istoria romanilor, Istorie / Istorie contemporana, iar inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 24.12.2017. A fost scrisa de Mihai Retegan si a fost publicata de editura RAO. Se poate cumpara cartea Povestea unei tradari prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Povestea unei tradari" este de 41.99 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

ISBN: 9786068255132
Pagini: 352
Format: carte
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Povestea unei tradari : Spionajul britanic in Romania 1940-1944

Produse similare si recomandari

Ingerii cazuti
Cristian Sandache
34.90 RON
Romanii de est de Bug
Anton Golopentia
40.33 RON
PCR, Patrascanu si Transilvania (1945-1946)
Florin Constantiniu
7.52 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Povestea unei tradari : Spionajul britanic in Romania 1940-1944. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Mihai Retegan

Mihai Retegan a publicat inca 3 carti prezente in libraria noastra, 1968 din primavara pana in toamna, Razboi si societate, SSI - SOE : Jurnal politic, dintre care prima este pe stoc si poate fi expediata imediat.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter