Povestea lui O. Editie 2012

Povestea lui O. Editie 2012

Editura Trei
25,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Colectia: Eroscop

Recenzie Povestea lui O. Editie 2012

«Cea mai îndrăzneaţă scrisoare de dragoste pe care un bărbat a primit-o vreodată.» - Jean Paulhan

Această capodoperă a erotismului, care a stârnit unul dintre cele mai puternice scandaluri literare ale secolului al XX-lea, nu s-a dorit a fi de la bun început o carte. Ci o simplă scrisoare de dragoste, o declaraţie violentă de erotism, redactată noaptea şi trimisă prin poştă, zilnic, destinatarului: povestea unei tinere femei care, din iubire, se oferă şi se supune celor mai rafinate, dar şi crude capricii ale amantului său.

Timp de câteva decenii, autorul acestui text a rămas necunoscut: «O femeie nu putea scrie aşa ceva», a declarat Albert Camus. Trebuie să fie un bărbat. Pe lista de suspecţi au fost menţionaţi: Malraux, Montherland, Robbe-Grillet, Peyre de Mandiargues, Jean Paulhan.

După ce obţine, în anul 1955, Prix des Deux Magots, «Povestea lui O» - până atunci refuzată de editori, respinsă de librari şi interzisă public pe «motiv de indecenţă» – devine un bestseller, vândut în milioane de exemplare şi tradus în peste 20 de limbi. François Mauriac condamnă cartea, Georges Bataille şi Graham Green o ridică în slăvi.

Plăcere şi infern, erotism şi delir într-o carte unică: romanul unei vieţi, singurul roman scris de o autoare ce avea să-şi păstreze anonimatul până la vârsta de 86 de ani!

«Paradoxul lui O ... un martiriu în care călăul îi este complice victimei. Această carte trece dincolo de cuvinte, în măsura în care devine ea însăşi corp şi proiectează facinaţia erotismului într-o fascinaţie şi mai mare, cea a imposibilului.» - Georges Bataille

Pauline Réage este un pseudonim pentru Dominique Aury, adevărata autoare a acestei cărţi. Ea a început ca jurnalistă, a devenit secretar de redacţie la Nouvelle Revue Française, apoi editor la Gallimard şi i-a tradus în limba franceză pe Evelyne Waugh, Fitzgerald, Mishima, Powys. A mai scris: Anthologie de la poésie religieuse; Lectures pour tous (Prix de la Critique, 1958); La littérature est une fête; Traité des jours sombres.

Cartea "Povestea lui O. Editie 2012" a fost publicata in categoria Beletristica / Roman erotic si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 25.12.2017. A fost scrisa de Pauline Reage si a fost publicata de editura Trei. Se poate cumpara cartea Povestea lui O. Editie 2012 prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Povestea lui O. Editie 2012" este de 25 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2012
ISBN: 978-973-707-658-8
Pagini: 184
Format: 13 x 20 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro
Subiecte: eroscop , pauline reage , povestea lui o

Pret Povestea lui O. Editie 2012

Produse similare si recomandari

Caile inimii
Benoîte Groult
10.00 RON
Opus pistorum
Henry Miller
39.00 RON
Amant cu voia sotului
Gaelle Guernalec-Levy
22.00 RON
Scrieri pornografice
Boris Vian
18.00 RON
Opus pistorum. Editie 2012
Henry Miller
35.00 RON
Povestea lui O. Editie 2012
Pauline Reage
25.00 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Povestea lui O. Editie 2012. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Pauline Reage

Pe langa "Povestea lui O. Editie 2012", autorul Pauline Reage a publicat si Povestea lui o.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter