Povestea fara sfarsit

Povestea fara sfarsit

Editura Polirom
39,95 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Anul aparitiei : 2005; Numar de pagini : 416; ISBN : 973-681-884-5

Recenzie Povestea fara sfarsit

Poveste fără sfârşit este o carte pe care trebuie să o citeşti indiferent de vârstă, pentru că ea chiar te poate salva. Cum? Aducându-ţi aminte că echilibrul fragil al lumii se stabileşte încet, dar sigur, de fiecare dată când citeşti o poveste, spui sau scrii una.

Şi te mai învaţă să nu-ţi fie frică de Fantazia, lumea poveştilor fără de sfârşit. Frica de această lume incredibilă, fantezistă te poate hrăni cu minciuni, frustrări, clişee de care nu ai nevoie. Dacă însă eşti suficient se stăpân pe tine şi te poţi desprinde de "doar aşa e viaţa: fără mistere şi poveşti", vei creşte încrezător şi vei putea împărtăşi din frumuseţea interioară a ta şi a Fantaziei.

Traducere de Yvette Davidescu.

Povestea fara sfirsit a fost tradusa in 36 de limbi si a cunoscut mai multe ecranizari. Mizind pe arhetipuri, dar proiectate in contemporan, cartea – si filmul – se inscriu in aceeasi reteta a succesului ca si seriile Razboiul stelelor, Harry Potter, Stapinul inelelor.

Fantasia este cel mai fascinant tarim de basm din povestile pentru copii: are luminite ratacitoare cit o minge, mincatori de pietre care sint in stare sa-si rontaie pina si propria bicicleta de foame si balauri-noroc imensi, dar usori si simpatici ca un norisor de vara. Cind lumea povestilor e in pericol, atacata fiind de refuzul oamenilor de a mai crede in basme, este nevoie de un erou. Un erou fara puteri magice si fara pretentii de viteaz: un baietel de zece ani din lumea oamenilor, care descopera ca a devenit personaj al povestii pe care o citeste, reusind sa salveze, prin imaginatia si inocenta sa, aceasta lume .

Dincolo de exuberanta imaginatiei autorului si de stilul captivant, suntem impresionati in mod deosebit ideea de baza a cartii: puterea de a infaptui tot ceea ce iti doresti. Orice gand, orice dorinta oricat de mica, orice vis, orice produs al imaginatiei personajului principal, copilul BBB (Bastian Balthasar Bux), devine instantaneu realitate.

El este singurul arhitect al propriei sale lumi, al propriei sale vieti. Este eroul pozitiv, inzestrat cu toate calitatile necesare, pentru o poveste cu sfarsit fericit sau, mai corect spus, o poveste fara sfarsit, in care singurele limite sunt doar cele impuse de propria imaginatie.

Cu toate acestea, aventura lui nu este lipsita de dificultati, de incercari, de teste. El trebuie sa-si depaseasca fricile, slabiciunile, defectele. Sa capete incredere in sine, sa se (re)cunoasca, sa accepte cine este si, mai mult decat atat, sa isi doreasca sa devina mai bun.

Cartea "Povestea fara sfarsit" a fost publicata in categoria Beletristica / Literatura universala si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 23.12.2017. A fost scrisa de Michael Ende si a fost publicata de editura Polirom. Se poate cumpara cartea Povestea fara sfarsit prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Povestea fara sfarsit" este de 39.95 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Format: carte
Limba: ro

Pret Povestea fara sfarsit

Produse similare si recomandari

Cosmos
Witold Gombrowicz
34.99 RON
Marile sperante
Charles Dickens
39.90 RON
Un studiu in rosu
Sir Arthur Conan Doyle
12.00 RON
Cronici romantate
Boris Vian
20.00 RON
La agatat
Gordimer Nadine
24.90 RON
Singur pe Lume
Hector Malot
10.00 RON
Puterea autenticitatii
Mike Robbins
30.00 RON

Comentarii si recenzii

1. Povestea fara sfarsit de rolea anca la 18.03.2012

O opera literara fabuloasa! Nu pot exprima in cuvinte cat de atragatoare si incredibila este! Pur si simplu cartea aceasta te atrage in lumea ei tinandu-te acolo pana la sfarsitul ei!

Adaugati o recenzie

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Povestea fara sfarsit. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Michael Ende

Pe langa "Povestea fara sfarsit", autorul Michael Ende a publicat si Momo.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter