Portile perceptiei. Raiul si iadul

Portile perceptiei. Raiul si iadul

Editura Polirom
19,95 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Colectia: ESEURI SI CONFESIUNI

Recenzie Portile perceptiei. Raiul si iadul

Intr-o dimineata din primavara anului 1953, Aldous Huxley ia patru zecimi de gram de mescalina si asteapta rabdator sa vada ce se intimpla. Dupa un timp, constata ca totul, de la florile din vaza pina la cutele pantalonilor, e complet schimbat: culorile sint mai intense si mai luminoase, iar timpul si spatiul par sa nu aiba nici o importanta. Huxley noteaza cu lux de amanunte senzatiile traite in Portile perceptiei, conchizind ca halucinogenele stimuleaza creativitatea si brodind pe marginea efectelor pe care asemenea experiente le-ar putea avea asupra artei si religiei.

In continuarea acestui eseu devenit clasic, Raiul si iadul arata ca halucinogenele pot fi folosite si pentru a ajunge la o perceptie spirituala si la revelatia personala. Raiul si iadul se refera aici, metaforic, la ceea ce Huxley considera a fi doua stari contrarii care se pot manifesta la „antipozii mintii” atunci cind se deschid „portile perceptiei” – nu doar in cadrul experientelor mistice, ci si in viata de zi cu zi.

Libraria noastra este onorata sa va prezinte cartea "Portile perceptiei. Raiul si iadul", publicata in 2 categorii, Beletristica / Eseuri, Beletristica / Literatura engleza, iar inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 28.12.2017. A fost scrisa de Aldous Huxley si a fost publicata de editura Polirom. Se poate cumpara cartea Portile perceptiei. Raiul si iadul prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Portile perceptiei. Raiul si iadul" este de 19.95 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2012
ISBN: 978-973-46-2684-7
Pagini: 184
Format: 10,6 x 18 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Portile perceptiei. Raiul si iadul

Produse similare si recomandari

Viata pe un peron
Octavian Paler
34.90 RON
Slove rurale
Vasile DANCU
10.00 RON
Inainte ca racul
Umberto Eco
59.99 RON
Literatura in pericol
Tzvetan Todorov
14.90 RON
Din cronica filosofiei romanesti
Ion Petrovici
50.00 RON
Eseuri despre iubire si divinitate
Silviu Lupascu
20.00 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Portile perceptiei. Raiul si iadul. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Aldous Huxley

Aldous Huxley a publicat inca 8 carti prezente in libraria noastra, 13 povestiri, Cantec de lebada, Insula, Minunata lume noua : Reintoarcere in minunata lume noua , Minunata lume noua (Top 10) : Editie 2011, Orb prin Gaza , Pachet promotional Aldous Huxley, Punct contrapunct, dintre care prima este pe stoc si poate fi expediata imediat.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter