Paul Celan. Dimensiunea romaneasca

Paul Celan. Dimensiunea romaneasca

Editura Art
24.90 9.90 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Seria: Revizitari

Recenzie Paul Celan. Dimensiunea romaneasca

Această carte este deopotrivă una monografică şi una de memorii. Amintindu-şi câteva momente-cheie din anii 1946–47, când pe el şi pe Paul Celan i-a legat o strânsă prietenie la Bucureşti, apoi revederea lor după două decenii la Paris, Petre Solomon îl şi introduce şi-l explică pe poetul german de origine bucovineană, care a scris şi în limba română şi a adoptat, în a doua parte a vieţii, limba franceză.

Paul Celan este prezentat ca o personalitate complexă, puternic marcat de episoadele tragice ale vieţii sale – dispariţia părinţilor în holocaustul evreiesc, propria lui trecere printr-un lagăr de muncă, autoexilul în România, apoi la Viena şi la Paris, conflictul său cu antisemitismul mişcărilor neofasciste europene din anii 1950–60, acuzaţia samavolnică de plagiat şi boala de nervi care l-a determinat să se arunce în Sena în 1970, înainte de a fi împlinit 50 de ani. Cartea pune accentul pe cei doi ani şi jumătate petrecuţi de Paul Celan în România, o perioadă de relativă linişte creatoare pentru el.

"  Limbajul uscat, cu pretenţii ştiinţifice, al autorilor Mesajului traducea destul de fidel o gândire dogmatică, proprie întregii mişcări suprarealiste, ori de câte..." Continuare...

"  în articolele cu care debutase (în Ecoul, prin 1944), tânărul Crohmălniceanu vădea, spune acelaşi istoric literar, „talent de pastişor", căci portretele..." Continuare...

Cartea "Paul Celan. Dimensiunea romaneasca" a fost publicata in categoria Beletristica / Memorialistica si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 24.12.2017. A fost scrisa de Petre Solomon si a fost publicata de editura Art. Se poate cumpara cartea Paul Celan. Dimensiunea romaneasca prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Paul Celan. Dimensiunea romaneasca" este de 9.9 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

ISBN: 978-973-124-213-2
Pagini: 240
Format: 13 x 20 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Paul Celan. Dimensiunea romaneasca

Produse similare si recomandari

Arme fara vina
Petru Vasilescu
18.00 RON
Vultur si inger
Juli Zeh
19.99 RON
Memorie si identitate
Ioan Paul al II-lea
34.99 RON
Romanii vazuti la ei acasa
Jacek Roman
20.00 RON
De vanzare: Mariana, 15 ani.
Iana Matei
29.99 RON
Rafael. O viata fericita
Antonio Forcellino
49.90 RON
Drumuri printre amintiri
Dan Grigorescu
35.00 RON
Rapsodia epistolara. Volumul II
Anton Golopentia
50.00 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Paul Celan. Dimensiunea romaneasca. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Petre Solomon

Deocamdata in afara de "Paul Celan. Dimensiunea romaneasca", in libraria noastra nu mai avem nici o alta carte a autorului Petre Solomon.

Revizitari

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter