Pescarusul

Pescarusul

Editura EuroPress
10,80 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Colectia: Biblioteca Ideea Europeana

Recenzie Pescarusul

Referindu-se la Pescăruşul într-o scrisoare din octombrie 1895, Cehov nota, între altele: „Scriu o piesă pe care probabil nu o voi termina pâna la sfârsitul lui noiembrie. O scriu nu fără plăcere, desi mă tem de conventiile scenei. E o comedie, există trei roluri pentru femei, sase pentru bărbati, patru acte, peisaje (privelistea unui lac), o multime de conversatii despre literatură, putină actiune, multă iubire”. Premiera s-a dovedit dezastruoasă, editorul său aducându-i acuze ca, pildă, laşitatea evidentă, caracterul din cale afară de feminin.

Conştient de geniul său, Cehov ripostează: „De ce această calomnie? După reprezentatie am luat cina la Romanovi. Pe cuvântul meu de onoare. Apoi m-am dus la culcare, am dormit sănătos si a doua zi am mers acasă fără a suspina vreo nemultumire. Dacă as fi fost un las, as fi alergat de la un editor la altul si de la un actor la altul, i-as fi implorat să fie îngăduitori si as fi petrecut două trei săptămâni în Petersburg, agitându-mă cu Pescărusul meu, cu emotie, cu o transpiratie rece în lamentatii.

Am actionat atât de rece si de responsabil precum un om care a făcut o ofertă si apoi a fost întâmpinat cu un refuz si nu mai are nimic altceva de făcut decât să plece. Într-adevăr, vanitatea mea a fost năucită, dar stiti, nu a fost o lovitură din senin. Asteptam un esec si mă pregătisem pentru el precum te-am prevenit cu o absolută sinceritate”.

Cartea "Pescarusul" a fost publicata in categoria Beletristica / Literatura universala si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 23.12.2017. A fost scrisa de Anton Pavlovici Cehov si a fost publicata de editura EuroPress. Se poate cumpara cartea Pescarusul prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Pescarusul" este de 10.8 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2012
ISBN: 978-973-1727-81-3
Pagini: 72
Format: 13 x 20 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Pescarusul

Produse similare si recomandari

Cosmos
Witold Gombrowicz
34.99 RON
Marile sperante
Charles Dickens
39.90 RON
Un studiu in rosu
Sir Arthur Conan Doyle
12.00 RON
Cronici romantate
Boris Vian
20.00 RON
Singur pe Lume
Hector Malot
10.00 RON
Puterea autenticitatii
Mike Robbins
30.00 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Pescarusul. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Anton Pavlovici Cehov

Anton Pavlovici Cehov a publicat inca 10 carti prezente in libraria noastra, Adevarul gol si alte povestiri (audiobook), Livada cu visini unchiul Vanea si alte piese, Teatru, Livada de visini , Livada de visini , Logodnica : Nuvele si povestiri, O mica gluma, Pachet promotional Literatura rusa, Pavilionul numarul 6 si alte nuvele, Un roman cu un contrabas si alte povestiri, dintre care primele 3 sunt pe stoc si pot fi expediate imediat.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter