Pasteluri si poezii populare ale romanilor (BPT)

Pasteluri si poezii populare ale romanilor (BPT)

Editura Art
13,90 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Recenzie Pasteluri si poezii populare ale romanilor (BPT)

"D. Alecsandri împarte poeziile, culese şi întocmite de d-sa din gura poporului, în balade (cântece bătrâneşti), doine şi hore. În ele găsim poezia aproape a întregului popor: Moldova şi Ţara Muntenească, Transilvania şi Basarabia sunt deopotrivă reprezentate. Mai la fiecare poezie, la fiecare aluziune socială din ea, la fiecare cuvânt mai greu, D. Alecsandri a făcut note explicative, care, în cea mai mare parte a lor, adaugă la meritul cărţii şi cuprind observaţiuni pline de interes… Am trece mult peste marginile unui articol de revistă când am sta să relevăm toate frumuseţile din colecţiunea d-lui Alecsandri. Un singur punct ne permitem încă să semnalăm atenţiei cărturarilor noştri: cuvintele cele originale, care ne surprind mai pe fiecare pagină a acestor poezii populare…

După o lungă tăcere, din mijlocul iernei grele ce o petrecuse în izolare la Mirceşti, şi iernei mult mai grele ce o petrecea izolat în literatura ţărei sale, poetul nostru reînviat ne surprinse cu publicarea Pastelurilor… Pastelurile sunt un şir de poezii, cele mai multe lirice, de regulă descrieri, câteva idile, toate însufleţite de o simţire aşa de curată şi de puternică a naturei, scrise într-o limbă aşa de frumoasă încât au devenit fără comparare cea mai mare podoabă a poeziei lui Alecsandri, o podoabă a literaturei române îndeobşte… " - Titu Maiorescu, în "Asupra poeziei noastre populare" şi  în "Direcţia nouă în poezia şi proza română"

Libraria noastra este onorata sa va prezinte cartea "Pasteluri si poezii populare ale romanilor (BPT)", publicata in 2 categorii, Beletristica / Literatura romana, Beletristica / Poezie, iar inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 27.12.2017. A fost scrisa de Vasile Alecsandri si a fost publicata de editura Art. Se poate cumpara cartea Pasteluri si poezii populare ale romanilor (BPT) prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Pasteluri si poezii populare ale romanilor (BPT)" este de 13.9 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2012
ISBN: 9789731247014
Format: 13 x 20 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Pasteluri si poezii populare ale romanilor (BPT)

Produse similare si recomandari

Anotimpuri (BPT)
Radu Tudoran
13.90 RON
Poezii (BPT)
Vasile Voiculescu
13.90 RON
Ciocoii vechi si noi
Nicolae Filimon
14.00 8.00 RON
Intalnire tarzie (BPT)
Nicolae Velea
13.90 RON
La lilieci. Vol. II (IV-VI)
Marin Sorescu
13.90 RON
Meditatii si elegii. Satire si fabule (BPT)
Grigore Alexandrescu
13.90 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Pasteluri si poezii populare ale romanilor (BPT). Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Vasile Alecsandri

Vasile Alecsandri a publicat inca 40 carti prezente in libraria noastra, Balta-Alba si alte scrieri in proza, Balta-Alba. Calatorie in Africa si alte scrieri (BPT) , Calatorie in Africa, Chirita in provintie si alte comedii, Chiritele, Chiritele, Poezii alese, Poezii populare ale romanilor , Poezii, editia a II - a, Poezii, proza si teatru, Proza si teatru - Vasile Alecsandri, Suvenire din Italia, Teatru si Proza, Teatru, editia a III - a, Vasile Porojan, Buchetiera de la Florenta. Proza : Cartea de acasa. Volumul 36, Chirita in Iasi sau doua fete s-o neneaca, Chiritele, Chiritele , Despot Voda. Fantana Blanduziei, Despot-voda. Fantana Blanduziei , Doine. Pasteluri. Lacrimioare : Cartea de acasa vol. 30, Dridri. Proza : Cartea de acasa vol. 45, Istoria unui galban, Ostasii nostri. Legende. Legende noua : Cartea de acasa vol. 38, Ostasii nostrii, Pasteluri si alte poezii, Penes Curcanul, POEZII, Poezii, POEZII SI TEATRU, Poezii teatru, Porojan - proza, teatru scurt, Proza, Sanziana si pepelea, Scrieri esentiale volumele i-v, Teatru (BPT), Teatru ii - viii, Teatru. : Cartea de acasa nr 41 , Vol. 41 Vasile Alecsandri - Teatru., dintre care primele 15 sunt pe stoc si pot fi expediate imediat.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter