Pamantul oamenilor liberi

Pamantul oamenilor liberi

Editura Trei
29,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Colectia: Fiction Connection

Recenzie Pamantul oamenilor liberi

Această tânără scriitoare de origine română a reuşit unul dintre cele mai originale romane din ultimii ani. - J.M.G. le Clezio, Premiul Nobel pentru literatură

„Fascinant şi seducător, acoperind anii ‘70-’89 ai regimului comunist din România, Pământul oamenilor liberi este un roman politic despre insuportabila uşurătate a fiinţei." - Télérama

Romanul se construieşte în jurul destinului lui Victor Luca, din satul moldovenesc Slobozia, un personaj straniu, greu de plasat pe axa bine-rău şi aflat într-o relaţie specială cu un loc magic al satului, „Groapa cu lei", lacul situat în apropierea pădurii care înconjoară Slobozia.
Destinul neobişnuit al personajului -- criminal în serie fără voia lui -- se desfăşoară pe fundalul sumbru şi opresiv al regimului comunist, dar şi al degringoladei primilor ani postrevoluţionari.
Dacă lacul din pădurea ce înconjoară Slobozia este malefic, aşa cum crede toată lumea, de ce îl protejează pe Victor, copilul oropsit, adolescentul criminal? Si de ce îl ajută pe acest om căutat de poliţie, care se ascunde în casa mamei sale?

În această regiune a României, unde legendele populare coexistă cu riturile ortodoxe, preoţii sunt supravegheaţi îndeaproape de regimul comunist, iar cărţile sfinte sunt arse. Pentru a-şi spăla păcatele şi pentru a fi absolvit de vină,Victor acceptă misiunea pe care i-o încredinţează părintele Ilie: devine copist de texte sacre.

Absorbit de munca sa secretă şi chinuit de pulsiunile sale, Victor speră că, în cele din urmă, îşi va găsi mântuirea.

Ancorat în istoria relativ recentă a României acoperă perioada regimului Ceauşescu

Pământul oamenilor liberi are suspansul unui roman poliţist şi stranietatea unui basm.
Este o carte cu accente de roman fantastic şi de thriller psihologic deopotrivă.

„Pământul oamenilor liberi reînvie atmosfera din basmele Fraţilor Grimm." - Le Nouvel Observateur

„Groapa cu lei se trezea. Sclipiri colorate îi luminau adâncurile, de parcă întreg locul s-ar fi încărcat de electricitate. Ca şi cum din afund ar fi urcat nişte fulgere, scânteieri apăreau pe oglinda apei, făcând-o să clocotească.Victor admiră pentru o clipă scena, fermecat de spectacol. Chiar dacă barca se clătina sub greutatea lui, nu-i era frică. Stia că Groapa nu avea să-i facă niciun rău, căci avea nevoie de el, după cum şi el putea avea încredere că ea îi va şterge greşelile."

Liliana Lazar s-a născut în 1972, în România, iar în prezent locuieşte în Franţa. A debutat cu romanul Terre des affranchis (Pământul oamenilor liberi) în 2009, la Gaïa Éditions (Actes Sud), carte recompensată cu mai multe premii, printre care „Premiul celor cinci continente", acordat de Organizaţia Internaţională a Francofoniei, care premiază, din 2001, scriitori francofoni.

Cartea "Pamantul oamenilor liberi" a fost publicata in categoria Beletristica / Literatura fantasy si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 29.12.2017. A fost scrisa de Liliana Lazar si a fost publicata de editura Trei. Se poate cumpara cartea Pamantul oamenilor liberi prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Pamantul oamenilor liberi" este de 29 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2012
ISBN: 978-973-707-507-9
Pagini: 208
Format: 13 x 20 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Pamantul oamenilor liberi

Produse similare si recomandari

Zori de zi
Stephenie Meyer
54.99 RON
Anticarul
Julian Sanchez
34.90 RON
Blestemul din Swoon
Nina Malkin
39.90 RON
Abarat
Clive Barker
59.99 RON
Dragonul renegat vol. IV Tara Duncan
Sophie Audouin-Mamikonian
54.90 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Pamantul oamenilor liberi. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Liliana Lazar

Deocamdata in afara de "Pamantul oamenilor liberi", in libraria noastra nu mai avem nici o alta carte a autorului Liliana Lazar.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter