Opere III. Molloy. Malone murind. Nenumitul

Opere III. Molloy. Malone murind. Nenumitul

Editura Polirom
42,95 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Colectia: BIBLIOTECA POLIROM
Seria: Seria de autor Samuel Beckett

Recenzie Opere III. Molloy. Malone murind. Nenumitul

Cel de-al treilea volum din seria de autor „Samuel Beckett” cuprinde romanele din trilogia Molloy, Malone murind, Nenumitul, publicate intre anii 1951 si 1953.

Creand impresia unor cercuri concentrice, din ce in ce mai strimte si mai sufocante, care inchid inauntrul lor personaje adincite intr‑o cautare de sine repetitiva si epuizanta, romanele din trilogia Molloy, Malone murind, Nenumitul stau sub semnul constiintei acute a faptului ca fiintarea este marea tragedie a umanitatii si sub acela al aspiratiei necontenite catre neant.

Dezbracate de orice conventii ale narativului si transpuse intr‑un limbaj adesea esentializat pina la limita, cele trei romane se construiesc in jurul unor personaje care par sa se decorporalizeze treptat, reducindu‑se in ultima instanta la o simpla voce – vesela, banuitoare, furibunda sau nepasatoare – ce monologheaza fara intrerupere in cautarea unui sens inexistent, si in acelasi timp sa se reinventeze, imaginind alte si alte identitati fantomatice. De la tinutul inchis prin care Molloy se tiraste zadarnic in cautarea unei mame aflate in pragul mortii, la camera unde Malone zace astep­tindu‑si sfirsitul, aminat la infinit, si in cele din urma la temnita imateriala de vorbe in care Nenumitul penduleaza necontenit intre fiinta si nefiinta, cercul se stringe treptat, antrenind dupa sine dezintegrarea conceptelor de spatiu si timp narativ si o deperso­nalizare aproape totala a limbajului.

„Beckett, iata unul dintre cei mai optimisti scriitori din citi cunosc. In spatele ritmului de recviem al blasfemiilor sale se afla adevarata dragoste fata de om. In plus, ce scrie el e adevarat: fiecare fraza e scrisa ca si cind ar fi fost traita.“ - The New York Times Book Review

„Molloy este o carte in care «ceea ce se exprima» incearca sa ia forma linistitoare a unei povesti, si cu siguranta nu este o poveste fericita, nu doar prin ceea ce spune, lucru care este infinit lamentabil, ci pentru ca nu reuseste sa-l spuna. Acest ratacitor, caruia ii lipsesc deja mijloacele de a rataci, se invirteste etern in jurul unui tel obscur, disimulat, marturisit, disimulat iarasi, un tel care are pe undeva legatura cu mama lui moarta, insa mereu pe cale de a muri, o legatura care, tocmai pentru ca o abordeaza de la inceputul cartii, il sorteste sa rataceasca necontenit in jurul ei, in stranietatea a ceea ce se disimuleaza si nu vrea sa fie aratat.“ - Maurice Blanchot

„James Joyce a incercat sa sintetizeze, sa inchida cit mai multe sensuri intr-un spatiu cit mai restrins; dimpotriva, eu am preferat analiza, incercind sa las lucrurile cit mai libere, mai interpretabile cu putinta.“ - Samuel Beckett

Cartea "Opere III. Molloy. Malone murind. Nenumitul" a fost publicata in categoria Beletristica / Literatura universala si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 30.12.2017. A fost scrisa de Samuel Beckett si a fost publicata de editura Polirom. Se poate cumpara cartea Opere III. Molloy. Malone murind. Nenumitul prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Opere III. Molloy. Malone murind. Nenumitul" este de 42.95 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2011
ISBN: 978-973-46-2260-3
Pagini: 440
Format: 13 x 20 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Opere III. Molloy. Malone murind. Nenumitul

Produse similare si recomandari

Cosmos
Witold Gombrowicz
34.99 RON
La agatat
Gordimer Nadine
24.90 RON
Marile sperante
Charles Dickens
39.90 RON
Singur pe Lume
Hector Malot
10.00 RON
Un studiu in rosu
Sir Arthur Conan Doyle
12.00 RON
Cronici romantate
Boris Vian
20.00 RON
Puterea autenticitatii
Mike Robbins
30.00 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Opere III. Molloy. Malone murind. Nenumitul. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Samuel Beckett

Samuel Beckett a publicat inca 4 carti prezente in libraria noastra, Malone moare, Opere I. Integrala prozei scurte : Editie cartonata, Opere II. Murphy. Watt. Vis cu femei frumoase si nu prea : Editie cartonata, Opere IV. Cum e. Mercier si Camier : Editie cartonata.

Seria de autor Samuel Beckett

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter