Opere II. Murphy. Watt. Vis cu femei frumoase si nu prea : Editie cartonata

Opere II. Murphy. Watt. Vis cu femei frumoase si nu prea : Editie cartonata

Editura Polirom
49,95 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Colectia: Biblioteca Polirom
Seria: Seria de autor Samuel Beckett

Recenzie Opere II. Murphy. Watt. Vis cu femei frumoase si nu prea : Editie cartonata

Samuel Beckett este laureat al Premiului Nobel pentru Literatura (1969), unul dintre cei mai profunzi si originali scriitori ai secolului XX.

Cel de‑al doilea volum din Seria de autor „Samuel Beckett“ reuneste trei romane din prima perioada de creatie a scriitorului: Murphy (1938), Watt (1953) si Vis cu femei frumoase si nu prea (1992). Scrise in limba engleza si presarate cu numeroase detalii autobiografice, acestea se supun inca intr‑o oarecare masura canoanelor romanesti legate de intriga, personaje si decor, deschizind vasta galerie de antieroi beckettieni cu trei figuri memorabile – Murphy, Watt si Belacqua –, solipsistul indolent, cugetatorul solitar si eternul crai.

Limbajul, caracteristic prozei cu puternice influente joyceene, este incarcat de eruditie si intertextualism, ce devin pe alocuri obscure, de inventii lexicale, dar si de jocuri de cuvinte sclipitoare, de o poeticitate cuceritoare si de un umor negru care atenueaza viziunea sumbra a scriitorului asupra existentei. Tragedia lipsei de sens, a incoerentei si confuziei generale ce guverneaza existenta umana traverseaza toate cele trei romane ca o muzica de fond obsesiva, gasindu‑si expresia cea mai pura in ingenioasele experimente stilistice care fac din Beckett un virtuoz al limbajului.

Cartea "Opere II. Murphy. Watt. Vis cu femei frumoase si nu prea" a fost publicata in categoria Beletristica / Literatura universala si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 23.12.2017. A fost scrisa de Samuel Beckett si a fost publicata de editura Polirom. Se poate cumpara cartea Opere II. Murphy. Watt. Vis cu femei frumoase si nu prea prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Opere II. Murphy. Watt. Vis cu femei frumoase si nu prea" este de 49.95 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2012
ISBN: 978-973-46-2591-8
Pagini: 616
Format: 13 x 20 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Opere II. Murphy. Watt. Vis cu femei frumoase si nu prea : Editie cartonata

Produse similare si recomandari

Cosmos
Witold Gombrowicz
34.99 RON
Marile sperante
Charles Dickens
39.90 RON
Singur pe Lume
Hector Malot
10.00 RON
Un studiu in rosu
Sir Arthur Conan Doyle
12.00 RON
Cronici romantate
Boris Vian
20.00 RON
Puterea autenticitatii
Mike Robbins
30.00 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Opere II. Murphy. Watt. Vis cu femei frumoase si nu prea : Editie cartonata. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Samuel Beckett

Samuel Beckett a publicat inca 4 carti prezente in libraria noastra, Malone moare, Opere I. Integrala prozei scurte : Editie cartonata, Opere III. Molloy. Malone murind. Nenumitul, Opere IV. Cum e. Mercier si Camier : Editie cartonata.

Seria de autor Samuel Beckett

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter