De o varsta cu independenta : De la Regimentul 15

De o varsta cu independenta : De la Regimentul 15 "Razboieni" la Brigada 15 Mecanizata "Podu Inalt"

Editura Militara
27,67 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Recenzie De o varsta cu independenta : De la Regimentul 15 "Razboieni" la Brigada 15 Mecanizata "Podu Inalt"

Istoria militară a României din veacul al XX-lea a consemnat participarea Regimentului 15 „Războieni” la toate momentele belice semnificative: Războiul balcanic din 1913, Primul Război Mondial, al Doilea Război Mondial, atât pe Frontul de Est, cât şi pe cel de Vest. Monografia de faţă aduce informaţii şi interpretări noi vizavi de integrarea istoriei regimentului, devenit ulterior Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt”, în cadrul mai larg de evoluţie a armatei române şi a societăţii româneşti.

Sunt amintiţi aici militari de toate gradele care s-au remarcat prin fapte deosebite atât pe fronturile de luptă, cât şi în poligoane, aplicaţii şi tabere de instrucţie. Nu sunt ocolite nici episoadele controversate din istoria regimentului, aşa cum a fost cazul „bătăliei Odessei”, unde unitatea a fost catalogată, de către mareşalul Ion Antonescu, ca având o comportare necorespunzătoare.

Cartea "De o varsta cu independenta" a fost publicata in categoria Istorie / Istoria romanilor si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 23.12.2017. A fost scrisa de Petre Otu si a fost publicata de editura Militara. Se poate cumpara cartea De o varsta cu independenta prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "De o varsta cu independenta" este de 27.67 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2012
ISBN: 978-973-32-0884-6
Pagini: 264
Format: 16,8 x 24 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret De o varsta cu independenta : De la Regimentul 15 "Razboieni" la Brigada 15 Mecanizata "Podu Inalt"

Produse similare si recomandari

Istoria Olteniei
A. M. Stoenescu
59.50 RON
Bucuresti si bucuresteni de ieri si de azi
Victor Bilciurescu
20.00 RON
De la istoria critica la criticism
Alexandru Zub
7.09 RON
Scrieri vechi pierdute atingatoare de Dacia
Al. Papadopol-Calimah
22.00 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea De o varsta cu independenta : De la Regimentul 15 "Razboieni" la Brigada 15 Mecanizata "Podu Inalt" . Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Petre Otu

Petre Otu a publicat inca 6 carti prezente in libraria noastra, 100 de mari batalii din istoria Romaniei, Radiografia unei tradari. Cazul colonelului Alexandru D. Sturdza, Gheorghe I. Bratianu. Istorie si politica, Maresalul Constantin Prezan : Vocatia datoriei, Pace si razboi in spaţiul romanesc : Secolul al XX-lea, Reforma militara si societatea in Romania (1878-2008), dintre care primele 2 sunt pe stoc si pot fi expediate imediat.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter