Nunta la malul marii

Nunta la malul marii

Editura Curtea Veche
22,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Colectia: Byblos

Recenzie Nunta la malul marii

Într-un oarecare sătuc marocan, scăldat din belşug de soare şi vrăjit de apropierea mării, urmează să aibă loc o nuntă. Invitaţii – rude şi cunoscuţi, vecini, prieteni – se adună cu mare entuziasm ca să participe la eveniment. Absent (ne)motivat este tocmai mirele, un chefliu simpatic şi neserios care nu-i în stare să accepte viaţa de om însurat, iar în căutarea lui, pentru a mai salva ceva din ceremonia ratată (sau măcar din aparenţe), este trimis un nepot tânăr şi cu (prea)mult simţ de observaţie.

Povestea cu iz detectivistic se aseamănă cu un delirant road movie oriental, cu surprize în lanţ, şoferi de taxi (aproape) clarvazători , negustori, şarlatani, cerşetori, case în care moralitatea este îndoielnică, locante, bordeluri… O lume pestriţă, zgomotoasă, pasională, zugrăvită în culori tari, ironii muşcătoare şi umor negru; rezultatul este un soi de Macondo magrebian nostalgic şi amuzant totodată, dar un Macondo în care toată lumea visează să plece „ în Vest“.

Abdelkader Benali s-a născut în 1974 în Maroc şi a emigrat în Olanda la vârsta de 4 ani, împreună cu familia. Actualmente este romancier, dramaturg şi jurnalist, foarte apreciat în ţara de adopţie atât pentru pentru seria sa de reportaje din Orientul Mijlociu, cât şi pentru emisiunea de televiziune Benali in Boeken, un program dedicat cărţilor şi lecturii.
Scrie regulat pentru publicaţii precum De Volkskrant, Vrij Nederland, De Groene Amsterdammer şi Algemeen Dagblad.

Nuntă la malul mării a apărut în 1996, pe când autorul avea doar 21 de ani; debutul a fost unul de mare succes, răsplatit imediat cu Premiul Geertjan Lubberhuizen şi cu prestigiosul Prix du Meilleur Premier Roman Étranger, iar până astăzi cartea a fost tradusă în optsprezece limbi.
De-a lungul timpului, alte premii s-au adăugat celui pentru romanul de debut: Premiul Libris pentru cel de-al doilea roman, De langverwachte (2002)şi Premiul E. Du Perron pentru romanul De stem van mijn moeder (2009).

Cartea "Nunta la malul marii" a fost publicata in categoria Beletristica / Beletristica si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 28.12.2017. A fost scrisa de Abdelkader Benali si a fost publicata de editura Curtea Veche. Se poate cumpara cartea Nunta la malul marii prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Nunta la malul marii" este de 22 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2011
ISBN: 978-606-588-253-9
Pagini: 176
Format: 12,7 x 20,4 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Nunta la malul marii

Produse similare si recomandari

Fiul Arhanghelului Mihail
Allan Massie
29.90 RON
Ardath
Marie Corelli
16.35 RON
Papesa Ioana
Donna Woolfolk Croos
44.90 RON
Risc asumat
Robin Cook
24.99 RON
Lumea teatrului
Daisy Logan
5.00 RON
Aventura si provocare
Alice Harrison
7.00 RON
Povesti despre nebunia obisnuita
Charles Bukowski
39.99 RON
Obsesiile antihristilor moderni
Petre Dogaru
29.98 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Nunta la malul marii. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Abdelkader Benali

Deocamdata in afara de "Nunta la malul marii", in libraria noastra nu mai avem nici o alta carte a autorului Abdelkader Benali.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter